Bahrain löi pöytään rokotetarjouksen F1:lle – sarja ei aio tarttua mahdollisuuteen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Bahrain löi pöytään rokote­tarjouksen F1:lle – sarjalla selvä kanta

F1 ei ole tarttumassa Bahrainin rokotetarjoukseen.

Bahrainin Sakhirin radalla ajettiin viime kaudella kaksi osakilpailua.

1.3. 14:38

Vuoden 2021 F1-kauden ensimmäinen GP-viikonloppu ajetaan Bahrainissa 26.–28. maaliskuuta. Kuskit ja tallien henkilökunnat kokoontuvat Bahrainiin jo kaksi viikkoa aiemmin, sillä samalla radalla ajetaan uutta kautta edeltävät talvitestit 12.–14. maaliskuuta.

Rikas öljyvaltio Bahrain ilmoitti suunnitelmastaan, jossa se tarjoaisi koronarokotteet kaikille testeihin ja osakilpailuun saapuville.

Koska iso joukko kuskeja, mekaanikkoja, muita F1-sirkuksen työntekijöitä ja median edustajia viettää Bahrainissa testien ja osakilpailun vuoksi yhteensä kolme viikkoa, molempien rokoteannoksien antaminen olisi mahdollista. Ensimmäisen saisi Bahrainiin saapuessa, toisen sieltä lähdettäessä.

Autosportin mukaan yhdeksän prosenttia Bahrainin asukkaista on jo saanut molemmat koronarokotuksensa. Bahrain kertoi tiedotteessaan ulottavansa kansallisen rokotesuunnitelmansa maassa järjestettäviin suuriin tapahtumiin saapuville, mikäli tapahtuman aikataulut sen sallivat ja mikäli se hyödyttää niin tapahtumaan osallistuvia kuin Bahrainin kansalaisia.

Rokote olisi vapaaehtoinen. Bahrainilla on käytössään Pfizer-Biontechin rokotteita.

F1-sarja ei kuitenkaan ole tarttumassa Bahrainin tarjoukseen. Muun muassa BBC kertoo F1:n edustajan todenneen, että sarjalla ei ole suunnitelmissa rokottautua ryhmänä ennen kuin on heidän vuoronsa saada rokote Iso-Britannian terveydenhuoltojärjestelmän kautta.

F1:n päämaja on Englannissa. BBC:n mukaan kahdeksalla kymmenestä F1-tallista on jotain toimintoja Iso-Britanniassa.

Jo aiemmin F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali oli sanonut, ettei sarja halua ohitella rokotejonossa, sillä prioriteettina ovat kaikkein haavoittuvaisimmat, BBC kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?