Gene Haas ei halua sponsoroida Romain Grosjeanin IndyCar-uraa – ”En voi antaa hänelle rahaa, jotta hän menisi tappamaan itsensä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Romain Grosjean menetti taloudellisen tukijan – ”En voi antaa hänelle rahaa, jotta hän menisi tappamaan itsensä”

F1-kauden lopulla pahasti kolaroinut Romain Grosjean aikoo kilpailla onnettomuudesta huolimatta tänä vuonna Pohjois-Amerikan IndyCar-sarjassa.

Romain Grosjean selviytyi Bahrainin GP:ssä tapahtuneesta onnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla.

28.2. 10:07

Ranskalaisen Romain Grosjeanin kausi 2020 formula ykkösissä sai ennenaikaisen päätöksen Bahrainin osakilpailussa, kun Haas-tallin kuljettaja joutui hurjaan kolariin. Grosjean sai onnettomuudessa vakavia palovammoja käsiinsä ja jalkoihinsa.

F1-tallin pomo Gene Haas oli ilmoittanut jo aikaisemmin, että Grosjean ei jatka tallissa kaudella 2021. Ranskalainen tähysi Atlantin toiselle puolelle IndyCar-sarjaan. Haas oli luvannut auttaa kuljettajaa taloudellisesti uudella mantereella.

Bahrainin onnettomuus muutti Haasin mielen. Hän sanoo olleensa yltiöonnellinen Grosjeanin selvittyä hengissä 28 sekunnin tulimerestä ja auton romuttamisesta. Elämänlanka saisi palaa jatkossakin.

– Hänellä on vaimo ja kolme lasta. Kerroin hänelle, että en voi antaa hänelle rahaa, jotta hän menisi tappamaan itsensä, Haas sanoi Racerin haastattelussa.

Tallipomon mielestä kuskin olisi syytä pysytellä kotona ja huolehtia perheestään. Haasin mielestä Grosjean kävi niin lähellä kuolemaa, että nyt olisi syytä rauhoittua.

– Koko tiimimme oli onnekas. En voi kuvitella tilannetta, jossa kohtaisin hänen leskensä ja ilman isää jääneet lapsensa, Haas perusteli vetäytymistään.

Hän ilmoitti, ettei halua olla mukana ”huonossa päätöksessä”.

– Olen niin onnellinen hänen selvittyä kolarista hengissä. Se oli koko Haasin F1-tallin onnekkain päivä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?