Mika Salo veti sanansa takaisin Kimi Räikkösen hitauden syistä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mika Salo paljasti syyn Kimi Räikkösen hitaudelle – joutui nyt syömään sanansa: ”Se oli vain tyhmä vitsi”

Mika Salo veti sanansa takaisin Instagram-videolla.

26.2. 22:04

F1-tuomaristossa työskentelevän Mika Salon kommentit aiheuttivat hämmästystä Kristian Sohlbergin viimeviikkoisessa haastattelussa.

Suoratoistopalvelu Twitchin välityksellä keskustellut kaksikko kävi läpi Alfa Romeon näkymiä alkavalle kaudelle.

Salo paljasti, että vielä viime vuonna Alfa Romeo kärsi Kansainvälisen autoliitto Fian Ferrarille langettamasta rangaistuksesta.

Hänen mukaansa Ferrarin moottoreihin ja bensansyöttöön liittyvät laittomuudet aiheuttivat sen, että Fia rajoitti kyseisellä voimanlähteellä ajavien tallien bensankäyttöä.

– He saivat viime kaudella käyttää vähemmän bensaa kuin aiempina vuosina. Se oli rangaistus siitä jostain kusetuksesta, jota he olivat tehneet edellisvuotena, Salo sanoi haastattelussa tuolloin.

Nyt F1-konkari on kuitenkin oikaissut sanojaan Instagramissa. Videolla hän kertoo tulleensa pahasti väärinymmärretyksi.

– Muutamia Twitchissä antamiani kommentteja on tulkittu harhaanjohtavasti. Haluaisin selventää, että minulla ei ole mitään tietoa mistään Ferrarin ja Fian välisestä sopimuksesta.

– Puhuimme vain asioista, joita on käsitelty lehdistössä ja mediassa aiemmin. Se oli vain tyhmä vitsi epävirallisessa keskustelussa kahden kaverin välillä.

– Voin vain sanoa, että minulla ei ole hajuakaan tällaisesta sopimuksesta. Ja vaikka tietäisinkin jotain luottamuksellista, en kertoisi siitä teille.

Voimanlähde oli viime kaudella merkittävin yksittäinen syy sille, että Ferrari ja sen asiakastallit Alfa Romeo sekä Haas olivat selvästi ennakoitua hitaampia. Ferrari ja Fia pääsivät suljettujen ovien takana sopuun asiassa, jossa Ferrarin epäiltiin rikkoneen F1-sarjan moottorisääntöjä.

Tarkkaa syytä sille, miten voimanlähteet rikkoivat sääntöjä ei ole tiedossa, mutta useissa lähteissä on spekuloitu, että Ferrari oli löytänyt tavan kiertää auton bensansyöttöön liittyviä rajoituksia mm. polttamalla sallittua enemmän öljyä moottorissa.

Fia tarkasti Ferrarin moottorit kesken kauden 2019 epäilyjen tultua esiin ensimmäistä kertaa, mutta kertoi, että mitään epäilyttävää ei löytynyt. Fia kuitenkin asetti kaudelle 2020 merkittävästi tiukemmat säännöt mm. öljyn polttamisen suhteen, ja Ferrarin moottorit olivat kaudella sarjan heikoimmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?