Red Bullin F1-pomo latasi vähätteleviä lausuntoja Lewis Hamiltonista – muistutti kiusallisesta faktasta

Lewis Hamilton on formuloiden hallitseva maailmanmestari. Christian Hornerin mukaan hän ei kuitenkaan ole sarjan paras kuski.

Lewis Hamilton (vas.) ja Max Verstappen kuvattuna Barhrainin GP:ssä viime lokakuussa.

25.1.2021 22:00

F1:n seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut viime viikkoina formulavarikkojen kuumin puheenaihe. 36-vuotias kuski ei ole vieläkään tehnyt uutta sopimusta pitkäaikaisen tallinsa Mercedeksen kanssa.

Uuden kauden alkuun on aikaa enää reilut kaksi kuukautta, ja neuvottelujen osapuolien paine kasvaa jatkuvasti. Asemasodan todennäköisin lopputulos lienee lyhyt ja rahakas jatkosopimus, mutta siihen saakka huhumylly jauhaa kuitenkin kuumana.

Nyt mediapeliin osallistui myös Mercedeksen arkkivihollisen, Red Bullin, tallipomo Christian Horner. Hän asetti lusikkansa soppaan vähättelemällä tylysti Hamiltonia.

Horner linjasi, että hänen suojattinsa Max Verstappen on etevämpi ratinkääntäjä kuin viime vuosina kyllästymiseen saakka formuloita dominoinut Hamilton.

– Mielestäni hän (Verstappen) on paras, kyllä. George Russellin suoritus Mercedeksellä vahvisti sen minulle, Horner ilmoitti.

Tallipäällikkö viittasi joulukuun alussa kurvailtuun Sakhirin osakilpailuun, jossa vasta 22-vuotias Russell korvasi koronavirukseen sairastunutta mestaria.

Nuorukainen sijoittui aika-ajoissa toiseksi ja piti kilpailussa väliaikaista tallitoveriaan Valtteri Bottasta pilkkanaan – kunnes putosi kärkitaistosta Mercedeksen kummallisen rengassekoilun myötä.

Horner kertoi kyllä tiedostavansa Hamiltonin kiistattomat saavutukset moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Hänen mielestään konkarin loiston taustalla on ylivertaisten ajotaitojen sijaan Mercedeksen kalusto.

– Hamiltonilla on aina käytössään kilpailukykyinen paketti, kun taas Maxin täytyy jatkuvasti repiä kaikki irti autostaan. Asian osoitti viimeistään se, että Williamsilta saapuva kuski ajaa heti ensitöikseen eturiviin ja likimain voittaa koko kilpailun, hän ilmoitti.

Horner tarjosi argumenttinsa tueksi spekulatiivisen esimerkin.

– Jos joku pääsisi ajamaan Maxin autolla – jos tällä olisi koronavirus – hän ei ikinä saavuttaisi läheskään samaa tasoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?