Emma Kimiläinen kaivoi vanhat sähköpostit esiin – sopimus olisi vaatinut alastonkuvat: ”Pidettiin ihan jokapäiväisenä asiana” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Emma Kimiläinen kaivoi vanhat sähköpostit esiin – sopimus olisi vaatinut alastonkuvat: ”Pidettiin ihan jokapäiväisenä asiana”

Emma Kimiläinen kertoo, että hänelle kymmenen vuotta sitten tarjotun ajosopimuksen ehtona oli poseeraaminen alasti miestenlehdessä.

Emma Kimiläinen kertoi i:n haastattelussa unelmoivansa yhä F1-sarjassa ajamisesta.­

21.1. 20:02

Kilpa-autoilija Emma Kimiläinen palasi Shikaani-podcastissa joulukuussa esiin nostamaansa tapaukseen englantilaisen i-sanomalehden tuoreessa haastattelussa.

Hän kertoi kaivaneensa podcastin jälkeen esiin sähköpostit, joissa hän vastasi amerikkalaisesta Grand Am Prototypes -sarjasta tulleeseen tarjoukseen.

Tarjouksessa hänelle tarjottiin ajopaikkaa yhdellä ehdolla: hänen piti riisua kaikki vaatteensa miestenlehden kuviin, jotta hänen markkina-arvonsa kuljettajana olisi noussut.

Kimiläinen, 31, oli sähköpostit luettuaan ylpeä siitä, mitä hän oli kymmenen vuotta nuorempana vastannut. Alastonkuvissa poseeraaminen oli raja, jota hän ei ollut valmis ylittämään. Sen hän oli tehnyt hyvin selväksi.

Kimiläinen halusi saada arvostusta hyvänä kuskina muiden kuskien joukossa, ei hyvännäköisenä naisena miesten lajissa.

– Olin sanonut, että en halunnut heittää pois ajotaidoillani hankkimaani kunnioitusta. Vaikka minun oli hyvin vaikea saada rahoitusta maailmaa ravistelleen finanssikriisin takia, se ei ollut sen väärtiä. En loukkaantunut, mutta omanarvontuntoni oli minulle kallisarvoinen, Kimiläinen sanoi.

Kimiläisen mukaan hän ei maininnut tarjousta podcastissa, koska halusi nostaa esiin naisten tasa-arvoasiat. Hän oli kuitenkin iloinen siitä, että hänen kertomuksensa tulkittiin niin.

Kuuntelijat pitivät alastonkuvien vaatimista järjettömänä tekona. Kimiläisen mielestä tämä todistaa sen, kuinka maailma on muuttunut parempaan suuntaan.

– Kymmenen vuotta sitten alastonkuvien vaatimista ei pidetty järjettömänä, vaan ihan jokapäiväisenä asiana. Moottoriurheilussa naisia esitettiin tuolloin toisella tavalla. Oli tyttökalentereita, varikkotyttöjä ja autonäyttelyissä naisia esiteltiin eri lailla – jos tiedätte, mitä tarkoitan.

W Series -sarjassa nykyisin ajava Kimiläinen jakoi i:n haastattelun Twitterissä ja tarkensi vielä paria asiaa.

Hän oli Shikaani-podcastissa sanonut häneltä vaadittujen kuvien pitäneen olla yläosattomia ja tarjouksen tulleen Indy Lights -sarjasta, jonne hän kävi myös neuvotteluja samaan aikaan kuin Grand Am Prototypesiin. Vanhojen sähköpostien lukeminen palautti mieleen asioiden oikean tilan.

– Olen pahoillani siitä, että muistin väärin, Kimiläinen kirjoitti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?