Christijan Albers: George Russell murskasi Lewis Hamiltonin suunnitelman - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ex-kuskin väite: F1-huippulupaus murskasi Lewis Hamiltonin suunnitelman – ”Tunki itsensä kylpyammeeseen, johon ei mahtunut”

George Russellin nimi on liitetty Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluihin. Onko nuori brittikuski syy siihen, miksei Mercedes jousta Hamiltonin palkkavaatimusten kanssa?

Lewis Hamilton (vas.) ja George Russell kuvattuna Belgiassa Span varikolla syyskuussa 2019.­

20.1. 11:48

Seitsemänkertainen F1-mestari Lewis Hamilton ei ole vielä allekirjoittanut uutta sopimusta Mercedeksen kanssa. Brittikuski on siis toistaiseksi ilman sopimusta. Uuden F1-kauden on tarkoitus alkaa Bahrainista 28. maaliskuuta.

Hamiltonin sopimusneuvotteluista on tihkunut julkisuuteen tietoja formuloiden sisäpiiriläisten kautta.

–  Kuulin juuri, että Lewis haluaa enemmän kuin mitä Mercedes suostuu maksamaan. Kyse on myös tallin tulojen jakamisesta sekä merkittävästä roolista Mercedes-yhtiössä. Jos minä olisin Daimlerin pomo, näyttäisin hänelle ovea: joko ajat meidän ehdoillamme tai lähdet, kertoi esimerkiksi ex-tallipomo Eddie Jordan tietonsa taannoin.

Formula1news-sivuston mukaan Mercedes olisi kääntänyt katseensa nuoreen brittikuskiin George Russelliin Hamiltonin vaatimusten vuoksi.

– On todellinen mahdollisuus siihen, että George Russell korvaa Sir Hamiltonin Mercedeksellä vuonna 2021, sivusto raportoi lähteisiinsä vedoten.

Hollantilaislehti De Telegraafin podcastissa vieraana ollut entinen F1-kuski Christijan Albers nosti hänkin esille Russell-kortin Hamiltonin ja Mercedeksen sopimusneuvotteluihin liittyen.

Albersin, 41, mukaan Russell pilasi Hamiltonin suunnitelmat palkankorotuksesta ja murskasi brittikonkarin neuvotteluvaltit.

Russell, 22, tuurasi viime kaudella Hamiltonia Sakhirin osakilpailussa, kun Hamilton kärsi koronaviruksesta. Sarjan nuoriin huippulupauksiin lukeutuva Russell sai suorituksestaan paljon kehuja, vaikka Mercedeksen varikkosekoilu pudottikin hänet lopulta pisteiltä.

Albers totesi podcastissa, että Russellin suoritus antoi Mercedekselle selvän varasuunnitelman, mikäli Hamilton ei joustaisi vaatimuksissaan.

– Lewis luuli, että kaikki järjestyisi, että hänestä tulisi maailmanmestari ja hän voisi siksi lisätä painetta suurempaa palkkaa ajatellen, Albers sanoi podcastia siteeraavan Formula1newsin mukaan.

– Mitä hän ei ottanut huomioon, oli se, että hän saisi koronatartunnan ja George Russell istuisi hänen autoonsa murskaten hänen koko suunnitelmansa.

Albersin mukaan olisi vaikea selittää Mercedeksen emoyhtiön Daimlerin toimitusjohtajalle Hamiltonin olevan vaatimustensa arvoinen, kun Russell ”tunki itsensä kylpyammeeseen, johon ei mahtunut, ja loisti”.

Ex-kuski viittasi tällä siihen, että Russell on Hamiltonia noin reilut 10 senttiä pidempi. Pituuseron vuoksi Russellilla oli hieman vaikeuksia mahduttaa itsensä Hamiltonin mittojen mukaan tehtyyn autoon.

Russellilla on ensi kaudeksi sopimus Williamsin kanssa. Mercedeksen toinen kuskipaikka kuuluu Valtteri Bottakselle.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?