Missä viipyy Lewis Hamiltonin jatkosopimus? Lähde Mercedeksen sisäpiiristä kertoo yllättävistä pulmista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Missä viipyy Lewis Hamiltonin jatkosopimus? Lähde Mercedeksen sisäpiiristä kertoo yllättävistä pulmista

Lewis Hamiltonin jatkosopimusneuvotteluille ei näy loppua.

Lewis Hamilton (oikealla) ja tallipomo Toto Wolff ovat tehneet pitkään yhteistyötä Mercedeksen tehokaksikkona.­

12.1. 17:53

Formula ykkösten seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin jatkosopimusneuvotteluiden Mercedeksen kanssa piti olla pelkkä muodollisuus.

Mutta tuo muodollisuus on venynyt ja venynyt – jo kiusallisen pitkälle.

Sekä talli että sen tähti vakuuttelivat pitkin syksyä aikomustaan saada sopimusneuvottelut pakettiin viimeistään ennen joulua, mutta odotettua uutista brittitähden jatkosta ei ole kuulunut vieläkään. Tallin toinen kuski Valtteri Bottas allekirjoitti oman vuoden jatkopahvinsa jo elokuussa.

Motorsport raportoi alkuvuodesta Mercedeksen tarjonneen Hamiltonille noin 40 miljoonaa euroa vuodessa tuovaa jatkosopimusta. Kuski ei median mukaan kuitenkaan suostunut tähän, vaan jatkoi neuvotteluja.

Ainakin tallin osaomistajalle Daimler-yhtiölle Hamiltonin vitkastelu alkaa jo riittää.

Hollantilaisen De Telegraafin sisäpiirilähteen mukaan Hamiltonin ja Mercedeksen neuvotteluissa kiistakapulana on rahan lisäksi sopimuksen pituus. Saksalaistalli on valmis tarjoamaan ykköstykilleen vain yhden vuoden sopimuksen, mutta Hamilton haluaa enemmän.

Hamiltonin ja Mercedeksen edellinen jatkosopimus oli kolmevuotinen. Sisäpiirilähteen mukaan osapuolien neuvottelut etenevät tällä hetkellä ”kaikkea muuta kuin sujuvasti”. Hollantilaislehden tiedoista raportoi mm. formula1news-sivusto.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei suostu olemaan huolissaan neuvotteluiden tilanteesta – vaikka myöntääkin, että kaikenlaiset yllätykset ovat yhä mahdollisia.

– Ei tilanne huolestuta minua lainkaan, sillä kunnioitan aina Lewisin päätöksiä, tarkoittaa se sitten pysymistä kanssamme pitkään tai formuloiden jättämistä ja muihin asioihin keskittymistä. Meidän pitää olla valmiita kaikenlaisiin yllätyksiin, Wolff pohti Motorsportin tuoreessa haastattelussa.

Hamiltonin kanssa kuutta kuljettajien mestaruutta edellisen seitsemän vuoden aikana juhlinut itävaltalainen Wolff tekee kuitenkin selväksi toivovansa lajin supertähden jatkoa.

– Mutta samaan aikaan, puhumme paljon ja olemme todella avoimia toisillemme. Mielestäni meillä on vielä enemmän saavutettavaa yhdessä, Wolff painotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?