Kourintakohussa ryvettynyt F1-kuski sai suoran varoituksen tallipomolta

Nikita Mazepin on laitettu koulutukseen Haas-tallin sisällä.

Günther Steiner ei aio päästää Nikita Mazepinia helpolla.

11.1.2021 20:50

Haasin F1-talli ei ole painanut villaisella venäläisen tulokaskuskinsa Nikita Mazepinin taannoista törkeää käytöstä, lupaa tallipäällikkö Günther Steiner The Race -julkaisulle kirjoittamassaan kolumnissa.

– Asiaa ei ole lakaistu maton alle, vaan tilanne on yhä päällä. Emme jatka elämäämme kuin mitään ei olisi tapahtunut, Steiner kirjoittaa.

Jenkkitallin pomo toistaa kuitenkin jälleen, ettei aio kertoa julkisuudessa, miten Mazepinin skandaalia käsiteltiin ja mitä toimenpiteitä tiimillä on nyt käynnissä.

Mazepin, 21, herätti valtaisan kohun loppuvuodesta, kun hän julkaisi Instagramissa videon, jolla kouri nuoren naishenkilön rintoja. Haas tiedotti, ettei hyväksy suojattinsa käytöstä.

Steiner kertoo, ettei halua potkia maassa makaavaa. Mutta koska Haasin sisälläkin oli henkilöitä, jotka eivät pitäneet Mazepinin toiminnasta, yhdysvaltalaistallin on pakko ottaa häiriökäytös vakavasti.

– Mazepin on nuori mies, jonka pitää kasvaa aikuiseksi. Olemme ihan varmasti hoitaneet asian ja meidän pitää yhä jatkaa sen hoitamista. Emme päästä häntä pälkähästä. Koulutamme häntä nyt ja tulevaisuudessa, Steiner kertoo

Tallipomon mukaan tiimi on järjestellyt toimintaansa niin, että Mazepin voi oppia ja kehittyä paremmaksi ihmiseksi myös radan ulkopuolella. Haas haluaa varmistaa, ettei kourintakohun kaltaista skandaalia pääse tapahtumaan uudelleen.

– Jos jotain tällaista tapahtuu uudestaan, sillä on seurauksia.

Steinerin mukaan Mazepin on ottanut tapahtuneesta vastuun, pyytänyt anteeksi ja tietää tehneensä virheen. Päällikön mukaan se, että ymmärtää tehneensä väärin, on ensi askel kohti kehitystä.

Venäläiskuljettaja debytoi F1:ssä ensi kaudella. Hänen tallitoverinaan ajaa Mick Schumacher.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?