F1:ssä shokkiuutinen – Renault myllätään uusiksi, nyt myös tallipäällikkö vaihtuu

Cyril Abiteboul jättää tehtävänsä ranskalaisessa F1-tallissa.

Cyril Abiteboul jättää hyvästit F1:lle.

11.1.2021 17:24

Renault’n F1-talli kertoi maanantaina, että tallipäällikkö Cyril Abiteboul, 43, jättää ranskalaistiimin. Asiasta kerrotaan F1:n virallisilla sivuilla.

Abiteboul on Renault’n pitkäaikainen työntekijä, joka on johtanut F1-tiimiä yksin vuodesta 2017. Nyt hän jättää yrityksen kokonaan.

Ranskalaistallissa puhaltavat uudet tuulet, joita puhkumassa on uusi toimitusjohtaja Luce de Meo. F1-tallin nimi muuttuu ensi kaudella muotoon Alpine ja samalla keltaisesta värityksestä siirrytään kohti trikoloria. Alpine on Renault’n urheiluautobrändi.

Groupe Renault’n strategia- ja bisnesjohtaja Laurent Rossi aloittaa Alpinen uutena toimitusjohtajana. Hän ottaa vastuulleen Alpinen autot, F1-tallin ja muut moottoriurheilutoimet.

Varsinaisesti Abiteboulin paikalle, siis F1-tiimin johtoon, olisi Autosportin tietojen mukaan tulossa Marcin Budkowski.

Hän alkaa samalla vetää F1-tiimiä De Meon alaisuudessa.

– Haluaisin kiittää Groupe Renault’ta monta vuotta kestäneestä luottamuksesta, varsinkin silloin, kun F1-talli käynnistettiin uudelleen vuonna 2016, Abiteboul sanoi F1:n verkkosivujen mukaan.

Renault voitti kaksi maailmanmestaruutta vuosina 2005 ja 2006, kun Fernando Alonso vei kuskien MM-tittelin. Ranskalaisvalmistaja tuli neljä vuotta sitten takaisin kuninkuusluokkaan, mutta palasi palkintopallille vasta viime kaudella, kun Daniel Ricciardo ja Esteban Ocon ehtivät yhteensä kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?