Kaikki keinot käyttöön – F1-kohukuskin treeneissä turvaudutaan valheenpaljastimeen: ”Keräämme tietoa vartalosta”

Nikita Mazepin hyödyntää valheenpaljastimia harjoituksissaan.

Nikita Mazepin ajaa ensi kaudella F1-sarjaa Haasin tallissa.

F1-kuljettaja Nikita Mazepin on pysytellyt viime aikoina otsikoissa kaikista muista kuin urheilullisista syistä. Naisten käpälöinti ja kyseenalainen somekäyttäytyminen ovat maalanneet venäläisnuorukaisesta inhottavan kuvan julkisuuteen.

Lue lisää: F1-tähden kourimaksi joutunut malli latasi suorat sanat – ”Naisten vartalot eivät ole olemassa miehiä varten”

Nyt hän paljastaa kuitenkin myös harjoitusmetodeja, joilla nousu autourheilun kuninkuusluokkaan on ollut mahdollista.

Venäläisen Match TV:n haastattelussa Mazepin kertoo käyttävänsä eräänlaisia valheenpaljastimia ajotaitojensa kehittämiseen.

Mazepin harjoittaa tällä tavoin reaktioitaan ja stressinhallintaansa, Motorsport.com kirjoittaa.

– Olen toiminut kolme vuotta erään italialaisen henkilön kanssa, joka kuuluu myös Ferrarin tiimiin. Käytämme samanlaisia sensoreita kuin valheenpaljastimissa.

– Keräämme paljon tietoa vartalosta ja yritämme kontrolloida tiettyjä indikaattoreita hengityksen avulla. Koetamme vähentää stressiä tilanteissa, joissa on kova paine; esimerkiksi kisan alussa tai lopussa.

Muutokset valmennusryhmässä paransivat Mazepinin suorituksia reilusti viime kaudella. Vuonna 2019 nuorukainen jäi Formula 2 -sarjassa kokonaan ilman pisteitä, mutta 2020 hän sijoittui sarjan viidenneksi.

– Sen jälkeen, kun sukelsin täydellisesti kaudella 2019, päätimme uusia 90 prosenttia tiimistäni. Vaihdoin valmentajani kahteen. Nyt minulla on ammattifysioterapeutti ja fysiikkavalmentaja, Mazepin kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?