F1:n kourijakuskin yksi lause jäi painamaan toimittajan mieltä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Toimittaja kertoi kohtaamisestaan F1:n kourijakuskin kanssa – yksi lause jäi painamaan mieltä

Nikita Mazepinin ensi kaudesta Haasilla odotetaan tapahtumarikasta.

Nikita Mazepin on häiriköinyt niin radalla kuin sen ulkopuolella.

24.12.2020 8:04

F1-toimittaja Will Buxton kertoi Twitterissä kohtaamisestaan Haas-tallin ensi kauden kuljettajan Nikita Mazepinin, 21, kanssa.

Buxton haastatteli Mazepinia, kun tämä oli solminut sopimuksen yhdysvaltalaistallin kanssa. Yksi vastaus jäi erityisesti toimittajan mieleen.

– Kysyin Mazepinilta, millaisen kuljettajan F1 hänessä saa. Hän sanoi, että yksi hänen ominaisuuksistaan oli se, että hän tekisi aina mitä pystyisi, aivan sääntöjen rajamaille saakka. Toisin sanoen, hän tekisi mitä tahansa, mistä selviäisi ilman seuraamuksia, Buxton twiittasi.

Buxton julkaisi viestinsä sen jälkeen, kun Haas oli tiedottanut, että Mazepin saa kuin saakin ajaa tallin autoa ensi kaudella.

Tiimi käynnisti sisäisen tutkinnan venäläisen käytöksestä, kun hän oli julkaissut videon, jolla hän kouri naisen rintoja automatkan aikana. Haas kertoi, että asia oli käsitelty tallin sisällä eikä kommentteja heruisi.

Fanit pettyivät Haasin päätökseen.

– Välitätte vain rahasta. Koko ”We Race as One” -slogan ei selvästi kiinnosta teitä. Ei silloin, kun raha tulee väliin. Mazepin ei oppinut mitään. Hänelle opetettiin vain, että jos on rahaa, voi tehdä mitä haluaa. Fanit ovat surullisia! eräs twitteristi muotoili.

Mazepinin isä Dimitri Mazepin on miljardööri, jonka lompakosta löytyy tärkeää taloudellista tukea Haasille.

– Menetin kaiken kunnioitukseni teitä kohtaan. Jos insinööri olisi tehnyt samoin, hänet olisi erotettu 24 tunnin sisällä, kritisoi toinen twiittaaja Haasia.

Kourintatapaus ei ollut ainoa kerta, kun Mazepin käyttäytyi huonosti. Hän on toiminut aggressiivisesti formulalisäluokissa niin radalla kuin sen ulkopuolella.

Tulevalla kaudella Mazepinin tallikaverina ajaa huomattavasti puhtoisemmalla imagolla kuninkuusluokkaan saapuva Mick Schumacher.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?