Mick Schumacher saa F1-tallikaverikseen kohutun kourijakuskin – saksalaiselta suorasukainen kommentti tämän toiminnasta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mick Schumacher saa F1-talli­kaverikseen kohutun kourija­kuskin – saksalaiselta suora­sukainen kommentti tämän toiminnasta

Mick Schumacher ja Nikita Mazepin ajavat yhdessä Haasilla ensi kaudella.

Mick Schumacher pääsi Haasin rattiin Abu Dhabissa.

20.12.2020 19:52

Amerikkalainen F1-talli Haas oli hädin tuskin ehtinyt julkistaa Nikita Mazepinin ensi kauden F1-sopimuksen, kun venäläiskuljettaja jo ajautui toimillaan vaikeuksiin.

Miljardööri Dmitri Mazepinin poika julkaisi taannoin Instagram-videon, jolla hän kouri naisen rintoja kesken automatkan. Videon nainen on Andrea D’lVal.

Kuljettaja pyysi toimintaansa – sekä kourimista että kourimisvideon julkaisua – anteeksi. Hänen työnantajansa tuomitsi toiminnan ”inhottavaksi” ja kertoi käynnistävänsä sisäisen tutkinnan asiasta.

Myöhemmin Mazepin sai F1-fanit uudelleen kiehumaan, kun hän poisti kirjoittamansa anteeksipyynnön Twitter-tililtään, kertoo esimerkiksi PlanetF1-sivusto.

Kaiken tämän jälkeen Mick Schumacher joutui kommentoimaan tallikaverinsa toimintaa. Saksalaisen reaktio oli suorasukainen, joskaan ei tuomitseva.

– Asia ei kuulu minulle. Yritän keskittyä itseeni ja saada aikaiseksi mahdollisimman hyviä tuloksia, Schumacher sanoi perjantaina kansainvälisen autoliiton FIA:n palkitsemistilaisuudessa.

Kaksikko ajoi yhdessä jo vuonna 2013 ja 2014 maineikkaassa Tony Kart -tallissa kartingia. F2-mestari kuvailee välejä kilpakumppaniinsa hillitysti.

– Välillämme oli kohtuullinen määrä kunnioitusta tallikavereina. Ajamisen ulkopuolella en tuntenut häntä juurikaan. Tulee olemaan kiinnostavaa tutustua häneen ensi vuonna, olemme tietysti kasvaneet paljon noista (karting)ajoista.

Nikita Mazepin on noussut otsikoihin, vaikka F1-debyytti on vielä tekemättä.

Schumacher pääsi Haasin rattiin sekä Abu Dhabin GP:tä edeltäneissä harjoituksissa että kisan jälkeen nuorten kuljettajien harjoituksissa. Hän keräsi talliväeltä kehuja, vaikka vauhti ei ollut kaksista. Hän oli joukon hitain.

– Oli upeaa päästä Haasin mukaan Abu Dhabissa ja nähdä, miten he tekevät töitä. Oli todella silmiä avaavaa minulle ja todella hyödyllistä tulevaa ajatellen olla mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?