Nikita Mazepin on törttöillyt aiemminkin – Haas-tallin uusi F1-kuski: ”Lupaan, että opin tästä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Naisen rintoja kourineella F1-nuorukaisella skandaalin­käryinen menneisyys – varikko­väkivaltaa ja syytöksiä homo­fobisista herjauksista

Nikita Mazepin ajaa ensi kaudella F1-sarjaa Haas-tallin kuljettajana.

Nikita Mazepin ajaa ensi kaudella formula ykkösiä Haas-tallissa.

9.12.2020 20:08

Formula 1 -talli Haasin kuljettajakaksikon ensi kaudella muodostavat kuninkuusluokassa debytoivat venäläinen Nikita Mazepin ja saksalainen Mick Schumacher.

Haas-tallin johtoporras joutuu ennen seuraavan kauden alkua käymään muutamankin vakavaluontoisen keskustelun 21-vuotiaan Mazepinin kanssa. Kemikaaliyhtiö Uralkalin miljardööriomistajan Dmitri Mazepinin poika on nuoresta iästään huolimatta päätynyt jo useamman kerran otsikoihin lahjakkuutensa lisäksi myös vähemmän mairittelevista syistä.

Tiistaina Mazepin herätti pahennusta lisäämällä Instagramiin videon, jossa hän kourii naisen rintoja kesken automatkan. Mazepin istui videon kuvaushetkellä Porschen apukuskin paikalla ja kääntyi takapenkillä istuneen naisen suuntaan käpälöidäkseen häntä.

Haas-talli tiedotti sosiaalisessa mediassa, että se ei hyväksy tulevan kuskinsa käytöstä. Haas ilmoitti, että tapaus on käsitelty tallin sisäisesti.

Kohu ei ole ensimmäinen. Jo päättyneellä kaudella F2-sarjassa viidenneksi sijoittunut Mazepin suututti aiemmin syksyllä kiinalaiset autourheilun fanit.

Mazepin oli julkaissut Instagramissa sittemmin poistamansa tekstin, jossa hän toivotti koronavirukselle hyvää syntymäpäivää.

– Yksi vuosi siitä, kun joku söi Wuhanissa lepakon, Mazepin oli kirjoittanut.

Samoihin aikoihin myös Valtteri Bottas suututti aasialaisfanejansa murjaisemalla samankaltaisen vitsin Wuhanista ja koronaviruksen alkuperästä.

Vuonna 2016 ajaessaan Formula 3 -sarjassa Mazepin löi varikkoalueella kasvoihin englantilaista Callum Ilottia. Mazepin, tuolloin 16-vuotias, oli suuttunut, koska Ilott oli hänen mielestään häirinnyt hänen kierrostaan vapaissa harjoituksissa Hungaroringillä.

Autosportin mukaan Ilott sai episodissa haavoja ohimoonsa ja kaulaansa sekä hänen leukansa turposi.

– Callumia lyötiin suoraan naaman kahdesti – kahdesti! Hänellä on musta silmä, turvonnut leuka ja lisäksi hän on emotionaalisesti poissa tolaltaan, raivosi tuolloin Autosportille Ilottin tallipomo Frits van Amersfoort.

Nikita Mazepin (oik.) formula 3 -sarjan testeissä maaliskuussa 2018.

Lokakuussa kohua herätti puolestaan sosiaalisessa mediassa levinnyt kuvakaappaus. Muun muassa Motorworldhype-sivusto uutisoi, että Mazepin oli Instagramissa vihjaillut herjaavasti Mercedeksen ratissa viime viikonlopun F1-kisassa loistaneen George Russellin seksuaalisesta suuntautumisesta.

Päättyneellä F2-kaudella Mazepin sai kritiikkiä myös uhkarohkeista valinnoistaan kilparadalla. Esimerkiksi viime viikonlopun päätöskilpailussa Mazepin sai kaksi viiden sekunnin aikasakkoa, jotka pudottivat hänet kolmossijalta yhdeksänneksi.

Günther Steiner joutuu pitämään Nikita Mazepinille isällisen puhuttelun.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner myönsi Racefans-sivuston mukaan, että heillä on töitä tehtävänään uuden kuljettajansa kanssa.

Mazepin itse lupasi viimeisimmän töppäyksensä jälkeen ottaneensa opiksi.

– Olen pahoillani harmista, jota olen aiheuttanut sekä häpeästä, jota Haas-tallille koitui takiani. Minun täytyy esiintyä paremmin ollakseni F1-kuski, ja tiedän, että olen tuottanut pettymyksen monille. Lupaan, että opin tästä, Mazepin kirjoitti Instagramissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?