George Russell sai Mercedeksen tallipomolta tärkeän puhelun kiusallisella hetkellä – ”George, oletko vessassa?” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottaksen uusi haastaja sai Mercedeksen tallipomolta tärkeän puhelun kiusallisella hetkellä: ”George, oletko vessassa?”

George Russell ilahtui kutsusta Mercedekselle, mutta puhelun ajankohta oli kovin nolo.

George Russell pukee Mercedeksen värit ylleen ensimmäistä kertaa kisakuljettajana.­

3.12.2020 22:38

Williamsin kuljettaja George Russell pääsee hyppäämään Mercedeksen rattiin Bahrainin toisessa F1-osakilpailussa viikonloppuna.

Brittikuljettaja hälytettiin Valtteri Bottaksen tallikaveriksi tuuraamaan Lewis Hamiltonia, joka on sivussa kilpailusta koronaviruksen vuoksi. Hamilton on jo varmistanut tämän kauden mestaruuden itselleen.

Vaikka Mercedeksen ylivoimaisen ajokin ohjastaminen on 22-vuotiaalle Russellille pitkäaikaisen unelman täyttymys, tieto tuuraajaksi pääsystä tuli nuorukaiselle nololla hetkellä.

Russell sai soiton Mercedeksen tallipäälliköltä Toto Wolffilta kahdelta aamuyöllä. Hän ei kuitenkaan vastannut puheluun sängyssä maatessaan.

– Olin vessassa sillä hetkellä, mikä oli hieman kiusallista. Vastasin puhelimeen ja hän kysyi: ”George, oletko vessassa?” Sanoin, että olen, Russell kertasi Motorsport.comille.

Wolffin kerrottua asiansa Russell vietti unettoman yön uutista sulatellen, ennen kuin joutui vielä todelliseen paperisotaan seuraavana päivänä. Tallin vaihtaminen oli työläs prosessi.

– Laskin, että puhuin tiistaina 64 puhelua – pallottelin edestakaisin todella monen ihmisen kanssa. Onneksi saimme homman hoidettua lopulta.

Mercedes on nauttinut nuoren brittikuljettajan palveluksista jo aiemmin, sillä hän toimi tallin testikuljettajana kaksi vuotta ennen siirtoaan Williamsille. Williamsilla Russell ajaa nyt toista kauttaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?