Romain Grosjean aloitti puhelun sairaalasta vaimolleen näillä sanoilla – saivat purskahtamaan nauruun - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Karmivasta F1-kolarista selvinnyt Romain Grosjean aloitti puhelun sairaalasta vaimolleen näillä sanoilla – saivat purskahtamaan nauruun

Romain Grosjean kertoi myös, että hänen pienet lapsensa näkivät vakavan onnettomuuden televisiosta.

Romain Grosjean vaimonsa Marion Jolles Grosjeanin kanssa F1-varikolla Italiassa syyskuussa 2020. Pariskunta avioitui vuonna 2012.­

3.12.2020 6:16

Sunnuntaina vakavaan onnettomuuteen joutunut F1-kuski Romain Grosjean pääsi keskiviikkona pois sairaalasta.

Grosjean, 34, törmäsi Bahrainin F1-osakilpailussa rajusti rata-aitaan. Törmäyksen seurauksena Grosjeanin Haas syttyi räjähtäen palamaan.

Ranskalaiskuski onnistui kuitenkin kampeamaan itsensä ulos ilmiliekkeihin syttyneestä autostaan ja kuin ihmeen kaupalla selvisi palovammoilla, ruhjeilla ja nyrjähtäneellä nilkalla.

Keskiviikkona Grosjean kertoi tuntemuksiaan ja ajatuksiaan ranskalaismedialle järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Kaikkein vaikein paikka oli vaimollani ja lapsillamme. Olen yrittänyt laittaa itseni heidän tilanteeseensa: lapseni näkivät sen (onnettomuuden) televisiosta, kuten sukulaisenikin. Olin enemmän peloissani heidän puolestaan, ranskalainen kertoi L’Équipe-lehden mukaan.

Romain Grosjeanin auto syttyi ilmiliekkeihin.­

Grosjean kertoi, että sairaalaan päästyään Kansainvälisen autoliiton FIAn puheenjohtaja, ranskalainen Jean Todt oli paikalla ja tarjosi apuaan.

– Jean Todt kysyi minulta vaimoni puhelinnumeroa. Hän (Todt) oli uskomaton, hän soitti monta kertaa ja sai lopulta vaimoni kiinni, Grosjean kertoi.

Grosjeanin vaimo Marion Jollès Grosjean, 38, on ranskalainen urheilutoimittaja ja tv-juontaja. Hän on aiemmin juontanut moottoriurheiluohjelmaa Automoto ja toiminut F1-varikkotoimittajana.

Romain Grosjean vaimonsa Marion Jolles Grosjeanin kanssa F1-varikolla Italiassa syyskuussa 2020. Pariskunta avioitui vuonna 2012.­

Pariskunnalla on kolme lasta: 7-vuotias poika Sacha, viisivuotias Simon ja joulukuussa kolme täyttävä Camille-tytär.

Grosjeanin mukaan Todt oli Marionin langan päähän saatuaan laittanut kaiuttimen päälle.

– Sanoin, että ”minä täällä”. Hän (Marion) purskahti nauruun ja romahti maahan, Grosjean kertoi.

Grosjean palasi myös onnettomuuteen. Hän kertoi, että selviytymisvaisto otti hänestä vallan, kun hänen piti liekkejä uhmaten kammeta itsensä ulos autosta.

– Olin hyvin tietoinen siitä, että olin laittamassa käsiäni tuleen, mutta se oli ratkaisu elämiseen, hän kertoi keskiviikkona ranskalaismedialle.

Grosjeanin mukaan hän ei aluksi tajunnut auton olevan ilmiliekeissä. Hän ehti ajatella, että joku tulee varmasti auttamaan hänet pois autosta.

Kun Grosjean sitten ymmärsi auton olevan tulessa, hän ei välittömästi päässyt pois autosta koska oli jumissa: hänen vasen oli jumissa kaasupolkimen alla.

Kaikeksi onneksi Grosjeanin onnistui ujuttamaan jalkansa vapaaksi. Pelastautumisen kannalta tärkeää oli se, ettei ranskalainen menettänyt törmäyksessä tajuntaansa. Myös halo-turvakaari ja rata- ja lääkintähenkilökunnan nopea toiminta olivat ratkaisevassa roolissa.

Romain Grosjean vaimonsa Marion Jolles Grosjeanin kanssa F1-varikolla Italiassa syyskuussa 2020. Pariskunta avioitui vuonna 2012.­

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?