Miksi Romain Grosjean sai palovammoja vain käsiinsä? - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Miksi Romain Grosjean sai palovammoja vain käsiinsä? Entinen F1-kuski nosti esiin merkittävän seikan uusista ajohaalareista

Haas-talli tiedotti maanantaina, että Grosjeanin molempiin käsiin tulleiden palovammojen hoito sujuu hyvin.

F1-kuski Romain Grosjean selvisi pelottavasta tilanteesta täpärästi.­

30.11.2020 17:53

Romain Grosjeanin hirvittävä onnettomuus sunnuntaina ajetussa Bahrainin F1-osakilpailussa on pysäyttänyt ja puhuttanut maailmalla.

34-vuotias Haasin kuski ajoi noin 200 kilometrin vauhdilla päin rataa ympäröivää aitaa, minkä seurauksena hänen ajokkinsa halkesi kahtia.

Siitä huolimatta Grosjean pystyi avaamaan turvavyönsä ja pakenemaan liekeistä omin jaloin.

Haas-talli tiedotti maanantaina, että Grosjeanin molempiin käsiin tulleiden palovammojen hoito sujuu hyvin. Grosjeanin odotetaan pääsevän pois sairaalasta tiistaina 1. joulukuuta, talli kertoi.

F1-kuski Romain Grosjean kiidätettiin turmapaikalta sairaalaan.­

Ainakaan Haas-talli ei tiedotteessaan kertonut kuljettajansa saaneen palovammoja muualle kehoonsa kuin käsiinsä.

Miksi Grosjean sai palovammoja vain nihin?

Entinen F1-kuljettaja Karun Chandhok twiittasi asiasta maanantaina.

– Opin eilen kiinnostavan jutun yhdeltä FIA:n työntekijältä. Täksi kaudeksi käyttöön otettu ajohaalari on painavampi kuin sitä aiempi ja suojaa kuljettajaa tulelta 20 sekunnin ajan. Hanskojen suoja-aika on edelleen vain sama 10 sekuntia, joka oli nykyistä edellisessä ajohaalarissa, Chandhok kirjoitti.

Valtteri Bottas kritisoi elokuussa ajetun Espanjan gp:n aikana, että nykyinen – aiempaa paksumpi – ajohaalari tuntui hellesäässä aivan liian kuumalta, varsinkin mustana.

F1-tuomari Mika Salo korosti aiemmin maanantaina IS:lle, että lääkäri Ian Robertsin toiminta oli avainasemassa Grosjeanin pelastumisessa.

– Ian otti sammuttimen paikallisen järjestäjän kädestä ja alkoi suihkuttaa vaahtoa juuri siihen kohtaan, jossa Romain pyristeli ulos autosta. Hän sai reiän liekkeihin, jotta Romain pääsi pois autosta. Sen jälkeen hän vielä repi Romainia ulos liekkimerestä ne kriittiset, viimeiset metrit, Salo kertoo.

Ranskalainen vietiin radalta sairaalaan, mistä hän lähetti viimeisimmän videotervehdyksen maanantai-iltana. Grosjean kiitti ratahenkilökuntaa henkensä pelastamisesta.

– Autoitte minut ulos liekeistä ja pelastitte henkeni, Grosjean sanoi videolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?