Pietro Fittipaldi tuuraa Romain Grosjeania Sakhirin GP:ssä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ikonisen F1-suvun vesa debytoi formula ykkösissä Romain Grosjeanin tuuraajana

Pietro Fittipaldi korvaa Romain Grosjeanin Sakhirin GP:ssä.

Pietro Fittipaldi Haasin ratissa helmikuussa 2019.­

30.11.2020 13:06

Legendaarinen Fittipaldin nimi palaa F1-sarjaan. Kuuluisan brasilialaisen autourheilusuvun vesa Pietro Fittipaldi, 24, korvaa Romain Grosjeanin Haasin ratissa Sakhirin GP:ssä ensi viikonloppuna.

Talli tiedotti asiasta maanantaina. Fittipaldi on tallin testikuljettaja. Grosjean loukkaantui Bahrainin GP:ssä sattuneessa vakavassa ulosajossa.

– Kisan jälkeen päätimme, että olisi Romainille parhaaksi jättää ainakin yksi kisa väliin. Oli helppoa laittaa Pietro autoon. Hän tuntee tallin ja on ollut mukanamme pari vuotta. Se on oikea ratkaisu ja hyväksi hänellekin, tallipomo Günther Steiner sanoi Racefansin mukaan.

– Hän on ollut kärsivällinen ja odottanut tilaisuuttaan – se koittaa nyt.

Pietro Fittipaldin isoisä on kaksinkertaisen F1:n maailmanmestarin Emerson Fittipaldi. Emerson Fittipaldi voitti mestaruuden 1972 ja 1974.

Fittipaldin suku on muutenkin varsin meritoitunut F1:ssä. Emersonin veli Wilson ajoi myös F1-sarjassa 1970-luvulla ja perusti myöhemmin oman Copersucar-Fittipaldi -tallinsa sarjaan 1975.

Wilsonin poika Christian Fittipaldi puolestaan ajoi F1-sarjassa 1992–94. 49-vuotiaan pitkä ura jatkuu tänäkin päivänä.

Pietro Fittipaldi on mm. formula V8 3.5 -sarjan maailmanmestari ja Haasin testikuljettaja. Miamissa syntyneen Brasilian kansalaisen veli Enzo ajaa formula 3:n MM-sarjaa ja kuuluu Ferrarin nuorten kuljettajien kehitysohjelmaan.

Jos 73-vuotias isoisä tai serkut eivät ehdi antaa F1-autolla ajamisesta vinkkejä, niin Pietron sukuun kuuluu myös eno Max Papis, Footworkin F1-kuski kaudelta 1995.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?