Valtteri Bottas päivitteli F1-kisan kammokolaria – ei olisi halunnut nähdä sitä uudelleen, mutta uusinnat pyörivät joka puolella - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas päivitteli F1-kisan kammokolaria – ei olisi halunnut nähdä sitä uudelleen, mutta uusinnat pyörivät joka puolella

Bahrainin GP alkoi todella dramaattisesti.

29.11.2020 21:25

Sunnuntain puheenaihe Bahrainissa oli Romain Grosjeanin raju ulosajo ja pelastuminen liekkimeren keskeltä kahtia menneestä autosta.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas menetti asemia startissa, kun lähtökiihdytys radan likaiselta puolelta oli huono. Bottas näki peileistään liekkejä, muttei heti tiennyt kunnolla, mitä takana oli tapahtunut. Kuten ei oikeastaan juuri kukaan muukaan kuin Grosjean ja Daniil Kvjat, jonka autosta Grosjeanin Haas paiskautui ratavalliin.

Kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla, ja Bottas ajoi muun letkan mukana takaisin varikolle.

– Katsoin tilanteen skriiniltä, sillä halusin nähdä, mitä tapahtui. Kun olin nähnyt sen kerran, en halunnut nähdä sitä enää, mutta sitä näytettiin uudelleen joka puolella, Bottas kertasi kisan jälkeen.

Bottakselta kysyttiin, mitä mieltä hän on siitä, pitäisikö pahoja onnettomuuksia näyttää tv-kuvissa. Muun muassa Daniel Ricciardo sanoi jatkuvien uusintakuvien tuntuneen epäkunnioittavilta ja vastenmielisiltä.

– Se kysymys pitää nähdäkseni esittää faneille ja lajin katsojille, haluavatko he katsoa sen 20 kertaa. Itse halusin välttää sen, sillä minulla oli kisa, johon keskittyä, Bottas sanoi.

Suomalaiskuljettaja kertoi Ilta-Sanomille saaneensa varikolla nopeasti iloisen tiedon siitä, että Grosjean oli tolpillaan. Kisaa ei pystytty ratavallien korjauksen takia aloittamaan uudelleen noin tuntiin.

Kilpakuskien mielenlaatu on sellainen, että raju ja pelottavan näköinen tilanne jäi nopeasti taka-alalle, kun tieto kollegan kunnossa olemisesta oli tiedossa. Vaaralla tanssivat F1-kuskit odottelivat taas kisan jatkumista.

– Uusinnat nähtyäni menin omaan kuljettajanhuoneeseeni, ja keskustelimme siellä insinöörini kanssa. Analysoimme lähdön, sillä tiesimme, että varmaankin kisaa jatketaan toisella lähdöllä. Mietimme, mitä voin tehdä paremmin likaiselta puolelta lähtiessä, kun pito on sillä puolella huono, Bottas kertasi IS:lle.

– Mietimme myös rengasstrategiaa, koska punaisen lipun aikana pystyy vaihtamaan renkaat. Kävimme tavallisia keskusteluita ja koetin nollata tilanteen.

Valtteri Bottas joutui pakan keskelle.­

Rengasstrategia meni nopeasti taas uusiksi, sillä Bottaksen renkaaseen tuli uusintalähdön jälkeen hyvin pieni reikä, jota oli vaikea havaita edes silmällä. Mersu oli kuitenkin pakotettu ylimääräiseen varikkopysähdykseen, ja suomalaisen kisasta tuli sen jälkeen hyvin vaikea.

Maalissa Bottas oli kahdeksas, mutta kaikkien mielessä oli kisan jälkeen ensisijaisesti Grosjeanin raju onnettomuus.

– En ole aiemmin nähnyt tuollaista, että auto menee kahtia ja tankkikin puhkeaa. Uskon, että tuosta opitaan, Bottas sanoi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?