Lääkäri ryntäsi kohti liekkimerta ja auttoi Romain Grosjeanin turvaan tulen keskeltä – F1-maailma ylistää kahta miestä

Lääkäriauton kuljettaja Alan van der Merwe ja lääkäri Ian Roberts saavat kiitosta nopeasta toiminnastaan.

Alan van der Merwe ja lääkäri Ian Roberts auttoivat Romain Grosjeania pelottavan onnettomuuden jälkeen. Vasemmalla lääkintäautoa kuljettava van der Merwe.

29.11.2020 19:16

Bahranin GP:n avauskierroksella sunnuntaina ulos rajusti ajanut Romain Grosjean näytti selviytyvän suhteellisen pienin vahingoin todella dramaattisesta tilanteesta.

Hänen autonsa törmäsi radan teräskaiteeseen ja syttyi kolarissa tuleen, mikä sai monet pelkäämään pahinta.

Paikalla saapui todella nopeasti lääkäriauto, jossa olivat F1-sarjan lääkäri Ian Roberts ja kuljettaja Alan van der Merwe.

Tv-kuvista näkyi, kuinka Roberts nousi autosta ja suuntasi välittömästi kohti liekkimerta. Hän auttoi Grosjeanin turvaan liekkien keskeltä sen jälkeen, kun ranskalaiskuski oli kuin ihmeen kaupalla kivunnut itse ulos autostaan.

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt nosti esille Robertsin ja muun lääkintähenkilökunnan rohkean ja tehokkaan toiminnan onnettomuushetkellä.

Robertsin ja van der Merwen toiminta on kerännyt laajasti kiitosta. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa heitä kutsutaan sankareiksi.

Kuski van der Merwe sai erityiskiitokset Grosjeanin tallilta Haasilta.

– Kiitos lääkäriauton ajajalle Alan van der Merwelle ja radan lääkintähenkilökunnalle heidän toiminnastaan päästä Romainin luokse niin pian onnettomuuden jälkeen, Haasin tallin twiitissä kirjoitettiin.

Van der Merwe kommentoi onnettomuutta tv-lähetyksessä.

– Se oli iso yllätys meillekin. 12 vuoden aikana en ole nähnyt niin paljon tulta ja tuollaista törmäystä. Kesti hetki prosessoida mitä tapahtui. Se oli varmasti vain sekunti, mutta tuntui ikuisuudelta. Sitten Romain alkoi tulla ulos autosta, mikä oli upeaa tuollaisen onnettomuuden jälkeen, hän sanoi.

Hän kertoi tunteneensa helpotusta vasta silloin, kun Grosjean oli saatu pois onnettomuuspaikalta hyvässä kunnossa.

Van der Merwekin kiitteli sitä, että F1:ssä on panostettu paljon turvallisuuteen.

– Tämä vain osoittaa että kaikki järjestelmät, mitä olemme kehittäneet, toimivat yhdessä. Halo, rataesteet, turvavyö, kaikki toimi. Ilman yhtä niistä lopputulos olisi voinut olla aivan toinen.

Lääkäriautolle tuli tilausta myös myöhemmin sunnuntaina, kun Lance Strollin auto pyörähti kesken kisan ylösalaisin.

Eteläafrikkalainen van der Merwe, 40, on itsekin entinen kilpa-ajaja. Hän on toiminut F1:ssä lääkäriauton kuljettajana vuodesta 2009 lähtien.

– Olemme näkyvästi esillä, jos teemme virheen. Siksi suurin osa työstä on pysyä mahdollisimman näkymättömänä, hän kertoi F1:n virallisen sivuston haastattelussa 2017.

Juttua ja otsikkoa päivitetty klo 19.54: tarkennettu, että Romain Grosjean pääsi itse autosta ulos.

Lääkäriauto saapui todella nopeasti Romain Grosjeanin luokse onnettomuuspaikalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?