Michael Schumacherin käsittämätön saavutus valkeni Mick-pojalle: ”Ymmärrän päivä päivältä paremmin” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Michael Schumacherin käsittämätön saavutus valkeni Mick-pojalle: ”Ymmärrän päivä päivältä paremmin”

Mick Schumacher haluaa sinetöidä formula 2 -sarjan mestaruuden.

Mick Schumacher seuraa isänsä Michaelin jalanjäljissä F1-sarjaan.­

25.11.2020 7:48

Formula 2 -sarjaa on kahden kisaviikonlopun verran ajamatta. Sakhirin kilpailut marraskuun lopussa ja joulukuun alussa ratkaisevat sen, onko sarjan mestari Mick Schumacher vai Callum Ilott.

Schumacherin nimi on autourheiluväen huulilla, sillä hieno kausi näyttää poikivan siirron kuninkuusluokkaan ensi kaudeksi. Haas-talli ei ole virallisesti tiedottanut ensi kauden kuskeistaan, mutta Schumacherin pestiä pidetään käytännössä varmana.

Seitsemänkertaisen F1:n maailmanmestarin Michael Schumacherin poika kertoi taannoisessa haastattelussa olevansa valmis Bahrainin kisojen asettamaan haasteeseen. Hän kertoo, että isän neuvot auttavat vielä tänäkin päivänä.

Michael Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Tiedot hänen nykytilastaan ovat erittäin vähäisiä.

– Tietenkin käytän yhtä tai kahta neuvoa isältäni – karting-päiviltäni asti, nuorempi Schumacher sanoi RTL-kanavalle Grandpx-sivuston mukaan.

Mick kuitenkin painottaa, että hän on täysin erilainen ihminen kuin isänsä, ja heidän kokemuksensa junioriluokista eivät ole verrannollisia keskenään. Autot ovat niin erilaisia luokasta toiseen.

– Ymmärrän päivä päivältä paremmin, miten uskomaton ajaja hän oli. Vuosi sen jälkeen kun synnyin hän voitti ensimmäisen viidestä peräkkäisestä maailmanmestaruudesta. Se on käsittämätön saavutus. Mutta ollakseni rehellinen en koskaan ole ajatellut häntä maailman parhaana kuskina – ensisijaisesti hän on vain minun isäni.

21-vuotias Schumacher kertoo, että kuuluisa sukunimi ei tuo hänelle paineita. Suurimmat odotukset hän lataa itse itselleen.

Jos ja kun F1-kisadebyytti nähdään ensi kaudella, aikoo nuori kuljettaja lähestyä asiaa kuten aina ennenkin.

– Pitää varata aikaa ja paneutua yksityiskohtiin ja oppia asiat kunnolla. Silloin asiat menevät hyvin, kun ei kiirehdi liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?