Ratti nousi arvokkaimmaksi esineeksi, kun Mika Salon F1-muistoja huutokaupattiin – näin Salo kommentoi komeaa summaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ratti nousi arvokkaimmaksi esineeksi, kun Mika Salon F1-muistoja huutokaupattiin – näin Salo kommentoi komeaa summaa

Mika Salo kommentoi huutokauppansa tulosta.

Mika Salo kuvattuna viime vuonna.

20.11.2020 15:04

Mika Salon F1-esineiden ja muun autourheilumemoribilian huutokaupan kokonaismyynti ylsi reiluun 62 000 euroon, josta Salo saa hieman yli 50 000 euroa, C More kertoi Formulasirkus-ohjelmassaan.

Salon vanhoista F1-muistoista arvokkain oli hänen Japanin GP:ssä 2002, uransa viimeisessä kisassa, käyttämä ratti. Siitä huudettiin 5500 euroa. 23 prosentin provision ja seitsemän euron vasaramaksun jälkeen hinnaksi ostajalle tuli 6734 euroa.

Tuotteiden vasarahinnat on nähtävillä Helanderin huutokaupan verkkosivuilla.

F1-ajohaalareista maksettiin 1100–1400 euron vasarahinta plus provisio ja vasaramaksu. Muiden luokkien ajohaalareita ja muita tuotteita meni huokeampaan hintaan.

Salon kypärien hinnat menivät 1200–3600 euron vasarahintaan, arvokkaimpana hänen Spassa 1998 käyttämänsä kypärä, joka suojasi Saloa rajussa ulosajossa.

Mika Salo Toyotan ratissa Suzukassa vuonna 2002.

Ilta-Sanomat tavoitti perjantaina Salon, joka ei ollut itse vielä tietoinen tarkoista myyntihinnoista. Hän oli vasta kuullut, että osa ostajista haluaisi tuotteisiin nimikirjoituksen.

– Okei. Ihan jees, hän vastasi kuullessaan kokonaismyynnistä ja kalleimman myyntiartikkelin eli rattinsa hinnasta.

Onko luvassa lisää huutokauppoja?

– Mahdollisesti taas jossain vaiheessa, kun tyhjennän taas varastoja ja tarvitsen taas lisää tilaa.

Nyt käydyssä huutokaupassa ei ollut esimerkiksi Salon F1-pokaaleja tai Ferrarin F1-ajohaalaria kaudelta 1999. Hän ei sulje pois, että sellaisistakin voisi luopua.

– Ei minulla ole tunnesiteitä mihinkään, vaikka niihin tietysti liittyy hienoja muistoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?