Fernando Alonso, 39, palaa F1-radoille – asiantuntija vertaa kuumaveristä espanjalaista Kimi Räikköseen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Fernando Alonso, 39, palaa F1-radoille – asiantuntija vertaa kuumaveristä espanjalaista Kimi Räikköseen

Fernando Alonso palaa ensi kaudella F1-radoille kahden vuoden tauon jälkeen.

Fernando Alonso palaa ensi kaudella Renault’n rattiin.

20.11.2020 9:11

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso, 39, palaa ensi kaudella kahden sapattivuoden jälkeen autourheilun kuninkuusluokkaan.

Renault’lle palaava espanjalainen seuraa siis vuosien 2010–11 ajan taukoa F1-sirkuksesta pitäneen, nykyään Alfa Romeolla ajavan Kimi Räikkösen esimerkkiä. Vuoden 2009 maailmanmestari Jenson Button näkee kaksikon välillä samankaltaisuuksia.

– Räikkönen lopetti, vietti pari vuotta muualla ja tajusi, kuinka hienoa F1 on. Siksi he palaavat takaisin – sama koskee myös Fernandoa. Tauko auttoi selvästi Räikköstä, ja uskon että myös Fernando palaa parempana kuljettajana, Button totesi Autosportin haastattelussa.

Alonsosta nähdään ensi kaudella F1-varikoilla uusi puoli, uskoo Button. Kuumaverisenä tuittupäänä ja vaikeana tallitoverinakin tunnettu espanjalainen on saanut britin mukaan taukovuosien aikana uutta perspektiiviä.

– Siitä tulee mielenkiintoista nähtävää, koska kolmen vuoden takaista Fernandoa ei haluaisi tiimiinsä. Mutta uskon, että hän on nykyään enemmän tiimipelaaja ja ymmärtää yhteispelin välttämättömyyden, jos haluaa menestyä, Button povaa.

Pitkän uran ajanut Button nähtiin itse F1-auton ratissa viimeisen kerran vuoden 2017 Monacon kisassa. Paluuta ei ole 40-vuotiaan britin kohdalla näköpiirissä.

– Se on hassua, koska nykyään katson F1-sirkusta ja mietin, että olisinpa ajanut pari vuotta pidempään. Mutta on helppoa sanoa niin jälkeenpäin, sitä unohtaa kaiken mitä lajille antoi. Käytin ajamiseen 17 vuotta ja lopussa olin todella väsynyt ja henkisesti kulutettu loppuun, Button toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?