Valtteri Bottas murjaisi vitsin, joka raivostutti kiinalaiset – Mercedes joutui pyytämään anteeksi - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas murjaisi vitsin, joka suututti kiinalaiset – Mercedes-talli pyytää anteeksi: ”Ei tarkoittanut loukata”

Valtteri Bottas antoi sunnuntain kisan jälkeen kommentin, joka suututti kiinalaiset autourheilun fanit.

Mercedes-talli pyyteli anteeksi Valtteri Bottaksen sunnuntaista haastattelua.

19.11.2020 17:34

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen viime sunnuntain kisa oli äärimmäisen murheellinen.

Bottas pyörähti liukkaalla Istanbulin radalla ajetussa osakilpailussa peräti kuusi kertaa jääden pistesijojen ulkopuolelle, sijalle 14.

Kisan jälkeen hollantilaisen Ziggo Sportin toimittaja kysyi, olisiko tämä sunnuntai päivä, jonka Bottas mieluusti poistaisi kalenteristaan vuodelta 2020.

– Se olisi tämä päivä, kyllä. Tai ehkä se päivä, jolloin joku osti lepakon Wuhanissa, Bottas murjaisi tehden käsillään lepakkomielikuvaa korostavia siiveniskuja.

Bottas viittasi vitsailullaan siihen, että koronapandemian aiheuttaneen viruksen epäillään olevan lähtöisin lepakoista. Pandemia tosin sai alkunsa jo viime vuoden puolella.

Formula 2 -sarjan kuski Nikita Mazepin puolestaan oli julkaissut Instagramissa sittemmin poistamansa tekstin, jossa hän toivotti koronavirukselle hyvää syntymäpäivää.

– Yksi vuosi siitä, kun joku söi Wuhanissa lepakon, Mazepin oli kirjoittanut South China Morning Postin mukaan.

Hongkongissa kotipaikkaansa pitävän sanomalehden jutussa viitattiin myös Bottaksen kommentteihin ja pohdittiin, onko sopivaa vitsailla yli 1,3 miljoonaa ihmistä tappaneella pandemialla.

Monet formula 1 -sarjan kiinalaiset fanit olivatkin suuttuneet Bottaksen kommenteista.

– Kiinalainen sosiaalinen media lyttäsi Bottaksen, kirjoitti South China Morning Post toisessa jutussaan.

Bottas esiintyi hymyilevänä viiksissään 1. marraskuuta ajettuaan Imolassa toiseksi. Viime sunnuntaina Turkin osakilpailun jälkeen tunnelmat olivat synkemmät.

Kritiikkivyöry johti siihen, että Mercedes-talli kirjoitti kiinalaisille faneille suunnatun anteeksipyynnön.

Mercedes vakuutteli, ettei Bottas tarkoittanut loukata kommenteillaan.

– Viime sunnuntaina Valtterin kilpailu oli pettymys ja johti siihen, että hän menetti mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen. Hän ei kuitenkaan tarkoittanut loukata ketään millään tavoin asioilla, joita hän sanoi tv-haastattelussa. Hän ei halunnut osoittaa epäkunnioitusta kiinalaisille tai kiinalaisille faneille, Mercedes kirjoittaa.

– Hän on edelleen se sama Valtteri, jonka kaikki tuntevat. Kuten me, hänkin välittää kiinalaisista faneistaan. Toivotamme kaikille hyvää vointia näinä erikoisina aikoina ja toivomme, että autourheilun fanit palkitaan jännittävillä ja mahtavilla kilpailuilla.

Mercedeksen alun perin kiinaksi kirjoittaman anteeksipyynnön jakoi Twitterissä muun muassa autourheilutoimittaja Peter Leung.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?