Kimi Räikköseltä painava puheen­vuoro – F1-miljonääri on huolissaan aloittelijoiden patti­tilanteesta: ”Hullua”

Kimi Räikkönen kommentoi myös poikansa Robinin tulevaisuutta moottoriurheilussa.

Kimi Räikkönen ihmetteli kartingin kustannuksia.

19.11.2020 11:42

F1-konkari Kimi Räikkönen, 41, kauhisteli summia, joita moottoriurheiluharrastus lajia aloittavalle nuorisolle maksaa.

– Moottoriurheilu oli hyvin kallis laji jo silloin, kun minä olin nuori. Nyt olen kuitenkin kuullut, että ammattimainen kartingurheilu on noin suurin piirtein yhtä kallista kuin formula Renault oli 20 vuotta sitten, kun minä ajoin kyseisessä luokassa. Se on hullua, Räikkönen sanoi sveitsiläiselle SpeedWeek-sivustolle.

Räikkönen aloitti monien muiden tapaan uransa kartingautoilla ja siirtyi Britannian formula Renault -sarjaan vuonna 1999 ollessaan parikymppinen.

– Kalleus tekee kaikesta vaikeampaa nuorelle ihmiselle, joka haluaa mukaan autourheiluun. Hyvillä junioritiimeillä on nykyisin isojen valmistajien, tallien tai sponsorien tuki, Räikkönen muistuttaa.

Luonnonlahjakas Räikkönen nousi huipulle ilman merkittävää tukijaa tai F1-tallin kehitysohjelmaa. Hänen pojallaan Robinilla, 5, tulevaisuus on harrastusten suhteen väistämättä erilainen, kun isä on ansainnut F1-urallaan satoja miljoonia.

Robinin tiedetään jo ajaneen kartingautoa monet kerrat, mutta isä-Räikkönen ei tiedä, mitä pojan tulevaisuus sisältää.

– Ei mitään tietoa. Jos häneltä kysyy tänään, hän haluaa ajaa kartingia. Jos häneltä kysyy huomenna, haluaa hän jotain muuta. Niin se menee. Hänestä se on kivaa, Räikkönen kertoi.

SpeedWeekin mukaan Robin tykkää ajaa myös motocross-pyörillä isänsä kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?