Lewis Hamilton rikkoi Michael Schumacherin voittoennätyksen – McLarenin ex-pomon mielestä häntä kuuluu vMika Häkkiseen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamiltonia pitää verrata Mika Häkkiseen, eikä Michael Schumacheriin, sanoo entinen F1-pomo

Martin Whitmarsh on työskennellyt usean huippukuljettajan kanssa.

Lewis Hamilton (vas.) voitti McLarenilla uransa ensimmäisen mestaruuden kaudella 2008. Mika Häkkinen juhli mestaruuksia brittitallin väreissä 1998 ja 1999.­

28.10. 8:25

Kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton, 35, nappasi viime viikonloppuna Portugalissa uransa 92. osakilpailuvoiton. Näin hän ohitti voittojen määrässä seitsenkertaisen mestarin Michael Schumacherin, 51, joka voitti urallaan 91 kisaa.

Kahta oman aikakautensa kirkasta F1-tähteä onkin vertailtu runsaasti toisiinsa. On kiistelty, kumpi heistä on kaikkien aikojen paras.

McLarenilla esimerkiksi toimitusjohtajana vuosina 2004–2013 ja tallipäällikkönä 2009–2013 toiminut Martin Whitmarsh kertoi MotorSport Magazinen haastattelussa vertaavansa Hamiltonia paljon mieluummin suomalaislegenda Mika Häkkiseen kuin Schumacheriin.

Häkkinen, 52, voitti maailmanmestaruudet McLarenilla kausilla 1998 ja 1999.

– Lewis on armoton, mutta hän haluaa voittaa rehellisellä ja kunniallisella tavalla. En usko, että sellaisella oli merkitystä Schumacherille. Sinun täytyy ihailla ihmisiä, jotka säilyttävät viattomuuden ja vilpittömyyden, kuten Lewis ja Mika, jotka eivät koskaan tehneet likaisia temppuja, Whitmarsh totesi MotorSport Magazinen jutussa.

Martin Whitmarsh työskenteli eri tehtävissä McLarenilla 1980-luvun lopulta lähtien vuoteen 2013 saakka.­

Ferrarilla viisi perättäistä mestaruutta 2000–2004 voittanut Schumacher ei urallaan kaihtanut kovia tai vaarallisiakaan ajoliikkeitä päästäkseen tavoitteisiinsa. Tämä aiheutti suuttumusta kilpakumppaneissa.

– En koskaan pystynyt suhtautumaan Schumacheriin tavalla, jolla minun ehkä olisi pitänyt. Hän oli kuitenkin aina likainen vastustaja, joka yritti huijata kuljettajiani vastaan, 62-vuotias Whitmarsh totesi.

Whitmarsh kertoi muistelevansa lämmöllä lukuisia suojattejaan McLarenilta, kuten Häkkistä, Kimi Räikköstä ja Jenson Buttonia.

Whitmarshin mukaan kahdella entisellä McLarenin kuljettajalla on ”uskomattomuuden aura”. He ovat Hamilton ja Ayrton Senna.

Hamilton debytoi F1-sarjassa McLarenilla kaudella 2007.

Senna kuoli Imolan radalla vuonna 1994 sattuneessa onnettomuudessa Williams-ajokin ratissa. Hän ajoi McLarenilla kaudet 1988–1993.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?