Kimi Räikkönen paljasti pitkän uransa salaisuuden - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen paljastaa pitkän uransa salaisuuden – nosti esiin tärkeän taidon

Räikkösen mukaan F1 ei ole ollut koskaan hänen elämänsä tärkein asia.

Kimi Räikkönen on kaikkien aikojen kokenein F1-kuljettaja.­

27.10.2020 13:56

Portugalin F1-osakilpailussa huikealla avauskierroksen ajosuorituksellaan säväyttänyt Kimi Räikkönen on avannut komean uransa salaisuutta Autosportille.

Räikkönen, 41, on ajanut enemmän F1-kilpailuja kuin kukaan muu: 324.

Alfa Romeota kiidättävä ”Jäämies” aloitti autourheilun kuninkuusluokassa vuonna 2001. Hän voitti maailmanmestaruuden Ferrarilla 2007.

Räikkösen mukaan F1 ei ole ollut koskaan hänen elämänsä tärkein asia, vaikka se on haukannut eniten aikaa hänen elonsa taipaleella.

– Kun menen kilpailuihin, ajattelen koko ajan, miten voin kehittää asioita paremmiksi. Se on aina ollut kuin loppumaton tarina, Räikkönen taustoitti.

Räikkösen väkevää alkua Portugalin gp:ssä on hehkutettu eri puolella maailmaa.­

Räikkönen kertoo, että hän myös osaa sulkea varikot ja kilparadat taakseen.

– Treenaan ja teen (F1:een liittyviä) juttuja kotonakin, mutta nämä kaksi ovat täysin erillistä asiaa. Sen takia nautin kaikesta enemmän. Jos ajattelisin formuloita 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemänä päivänä viikossa, en olisi enää kehissä.

Jäämies suhtautuu viileästi F1-maailman yleisiin jupinoihin siitä, että hänen lähestymistapansa olisi jollain tapaa väärä.

– Minulle tämä tapa toimii. En välitä siitä, mitä ihmiset sanovat. Tyylini on pitänyt intoani yllä ja olen antanut kaikkeni. Mutta en joka päivä, koska elämäni on vaativaa.

Räikkönen on kahden lapsen isä.

– Paljon ei ole muuttunut niistä ajoista, jolloin minulla ei ollut perhettä. Kun menen kotiin, teen perheeni kanssa normaaleja juttuja. Kun tulen tänne (F1-kisapaikalle), teen töitäni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?