Sebastian Vettel ja Ferrari rajussa sanasodassa – ”Vain idiootti ei tajuaisi tilannetta”

Ferrari kiistää Sebastian Vettelin väitteet Charles Leclercin suosimisesta.

Tämä näky on tullut kauden aikana tutuksi: Ferrarin Sebastian Vettel kisaa Williamsien ja Haasien kanssa, kun tallikaveri Charles Leclerc taas tappelee kärjen tuntumassa.

26.10.2020 10:56

Sebastian Vettelin viimeinen kausi Ferrarilla on ollut raskas pettymys.

Nelinkertainen maailmanmestari ja Ferrarin entinen ykköskuski on taantunut keskikastin välienselvittelijäksi. Tuskien taival ei juuri helpottanut, vaikka Vettel nousikin MM-pisteille Portugalissa. Vettel oli 10:s ja sai yhden MM-pisteen.

Samaan aikaan kuitenkin tallikaveri Charles Leclerc ajoi erinomaisen kilpailun ja oli heti tutun kärkikolmikon eli Lewis Hamiltonin, Valtteri Bottaksen ja Max Verstappenin jälkeen neljäs.

Monacolaisella luistaa, Vettelillä ei. Leclercillä on koossa 75 MM-pistettä, Vettelillä surkeat 18.

Saksalainen uskoo tietävänsä syyn saldoihin: Ferrari suosii Leclerciä. Vettel kertoi Portugalin GP:n jälkeen olevansa tyytyväinen suoritukseensa, mutta...

– Alku oli vaikea, mutta sen jälkeen ajoin hyvän kisan. Toisaalta on ilmiselvää, että meidän toinen automme on paljon nopeampi. Missä oikein menetän aikaa? Olen purrut kieltäni koko kauden ajan, Vettel sanoi saksalaiselle RTL-kanavalle PlanetF1-sivuston mukaan.

– Vain idiootti ei tajuaisi tilannetta, mutta olenko minä täysi idiootti? Epäilen.

Vettelin mukaan hänen on erittäin vaikea viedä Ferrarin tämän kauden autoa aivan sen äärirajoille.

Sen sijaan kaikki ”näyttää paljon helpommalta” varikkopilttuun toisella puolella. Tilanne harmittaa kunnianhimoista saksalaista.

Ferrarin tallipomo Mattia Binotto luonnollisesti tyrmäsi Vettelin puheet tuoreeltaan.

– Sebin ja Charlesin autot ovat identtisiä, ei kahta sanaa. Todella toivon, että Sebastian suoriutuu paremmin aika-ajoissa Imolassa ja osoittaa kykynsä paremmin. Charles on oikein hyvä, mutta ehkä odotamme vähän enemmän toiselta kuljettajalta, Binotto latasi Sky Italialla Motorsportin mukaan.

Jäisestä tilanteesta ei ole vaikea päätellä, että kuljettaja ja tallikin laskevat jo päiviä yhteistyönsä päättymiseen. Vettel saapui Ferrarille maailmanmestaruusodotuksin, mutta tavoite ei koskaan täyttynyt.

Leclerc on viime kauden alkupuolelta lähtien tasaisesti alkanut vallata alaa Ferrarin sisällä ja osoittanut kyntensä kisakuskina. Hänestä kasvoi nopeasti Maranellon uusi ykköshevonen. Vettelille ei ole enää yhtälössä sijaa.

Ensi kaudeksi Vettel vaihtaa Aston Martinille Lance Strollin tallikaveriksi. Leclercin pilttuutoveriksi saapuu Carlos Sainz McLarenilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?