Bottas nopein, mutta dramaattinen kolari varasti huomion F1-harjoituksissa – Max Verstappen raivosi tiimiradiossa: ”Mikä hänessä on vialla?” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Bottas nopein, mutta dramaattinen kolari varasti huomion F1-harjoituksissa – Max Verstappen raivosi tiimiradiossa: ”Mikä hänessä on vialla?”

Valtteri Bottas oli nopein myös perjantain toisissa F1-harjoituksissa Portugalissa.

Max Verstappen pääsi Lance Strollin ohi sopuisasti Monzassa, mutta ei Portimaossa.­

23.10. 18:47

Portugalin F1-viikonlopun toiset harjoitukset olivat täynnä tapahtumia. Sen jälkeen, kun ensimmäinen puolituntinen oli käytetty Pirellin ensi kauden renkaiden prototyypin testaamiseen, pääsivät kuskit etsimään säätöjään.

Varsinaisen ajelun nopein oli Mercedeksen Valtteri Bottas. Hän oli lähes kuusi kymmenystät toiseksi nopeinta kuljettajaa, Red Bullin Max Verstappenia nopeampi, mutta todellisuudessa harjoitusten tuloksilla ei varmastikaan ole normaalia painoarvoa jatkuvien keskeytysten vuoksi.

Harjoitussessio oli toistuvien keskeytysten värittämä, ja roppakaupalla aikaa meni hukkaan punaisten lippujen vuoksi. Ensin Alpha Taurin Pierre Gaslyn auto syttyi tuleen, ja harjoitukset piti keskeyttää kun leimuava auto sammutettiin ja sitten poistettiin rata-alueelta.

Harjoitusten loppupuolella nähtiin dramaattinen kolari. Max Verstappen ja Lance Stroll törmäsivät radan alkupäässä. Verstappen lähti ohittamaan Strollia, joka ei kuitenkaan todennäköisesti nähnyt hollantilaista eikä sen vuoksi antanut tilaa.

– Hei, onko tämä v***n kaveri sokea? Mikä v***u hänessä on vialla? Verstappen sauhusi tiimiradiossa kolarin jälkeen.

Kuljettajat kävivät muutenkin kuumana harjoitusten aikana. Stroll haukkui rataa ja Verstappen aiemmin myös hänet ohittaneen McLarenin Carlos Sainzin. Daniel Ricciardo kirosi kovin sanoin varikolta hänen eteensä tulleen Nicolas Latifin.

Bottas oli nopein Portimaon perjantain molemmissa harjoituksissa. Lauantaina ajetaan kolmannet harjoitukset sekä aika-ajo. Kilpailu on vuorossa sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?