Lewis Hamilton närkästyi Vitali Petrovin valinnasta F1-tuomaristoon - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Lewis Hamilton tyrmäsi venäläiskuskin valinnan F1-tuomariksi – taustalla kohukommentit: ”Jos joku kuski myöntäisi olevansa homo”

Lewis Hamiltonin ja Vitali Petrovin näkemykset poikkeavat toisistaan vahvasti.

Lewis Hamilton ei ymmärrä Vitali Petrovin valintaa F1-tuomariksi.­

23.10.2020 13:14

Kohti seitsemättä F1-maailmanmestaruutta ajava Lewis Hamilton ei ymmärrä, miksi Vitali Petrov on viikonloppuna ajettavan Portugalin grand prixin tuomaristossa.

Petrov on tehtävässä ensimmäistä kertaa.

– Olen yllättynyt siitä, miksi tuollainen henkilö on sinne valittu. Kyse ei ole ainakaan hyvien vaihtoehtojen puutteesta. Hän uskoo äänekkäästi asioihin, joita vastaan olemme yrittäneet taistella niin kovasti, Hamilton sanoi Autosportin mukaan.

– Joukossamme pitäisi ehdottomasti olla ihmisiä, jotka elävät ja ymmärtävät tätä päivää ja suhtautuvat hienotunteisesti ympärillämme oleviin asioihin.

”Viipurin rakettina” tunnettu Petrov ajoi F1-sarjassa vuosina 2010–2012. Hän osallistui 58 kilpailuun. Venäläisen paras sijoitus oli kolmostila Australian gp:ssä vuonna 2011.

Petrov julisti taannoin venäläiselle Championat-uutissivustolle, että ennen F1-osakilpailuja – jalkapallo-ottelujen tapaan – nähdyt polvistumiset eivät mene hänen jakeluunsa.

Hamilton on ollut vahvasti esillä tasa-arvon puolestapuhujana. Hänen lisäkseen useat muut kuskit ovat polvistuneet ennen kilpailuja tukeakseen Black Lives Matteria.

Vitali Petrov on nähty F1-uransa jälkeen DTM-sarjassa.­

Myös F1-sarja ja kansainvälinen autourheiluliitto FIA ovat tehneet voimakkaasti rasisminvastaista työtä tänä vuonna.

Venäläinen on ilmoittanut, ettei hän tue polvistumisia. Hänen mielestään Venäjällä ei ole sellaisia ongelmia tasa-arvon suhteen, joita Hamilton on tuonut globaalisti esille.

Hän vetosi venäläisiin tapoihin, joiden mukaan polvistua kuuluu vain Jumalan edessä ja silloin, kun mies kosii vaimoaan.

Petrov nosti esiin myös toisenlaisen esimerkin, jolla hän kyseenalaisti tasa-arvon ilosanoman levittämisen.

– Mitäpä, jos joku kuskeista myöntäisi olevansa homo ja tulisi paikalle sateenkaarilipussa ja yllyttäisi muitakin homoiksi?

Petrov ilmoitti myös, että hän ei ollut vaikuttunut Hamiltonin ratkaisusta pukeutua kantaaottavaan t-paitaan Portugalin F1-osakilpailussa. Venäläisen mielestä puolet yleisöstä ei ymmärtänyt sen sanomaa ilman sen taustan erillistä selittämistä.

Hamiltonin paidassa luki: Pidättäkää poliisit, jotka tappoivat Breonna Taylorin. Breonna Taylor kuoli poliisin luoteihin maaliskuussa Yhdysvalloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?