F1:n ”supertuuraaja” on taas valmiina mainetekoihin – ”Kyllä, Nico on täällä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1:n ”supertuuraaja” on taas valmiina mainetekoihin – ”Kyllä, Nico on täällä”

Tuurausmies Nico Hülkenberg kärkkyy ajomahdollisuutta Portugalissa.

Nico Hülkenberg on kunnostautunut tällä kaudella tuuraushommissa.­

22.10. 15:47

Saksalainen formulakuski Nico Hülkenberg on jälleen valmiustilassa Racing Point -tallin kuskilla todetun koronatartunnan takia.

Edellisessä kisassa Eifelin GP:ssä Hülkenberg hyppäsi suoraan tv-studiosta aika-ajoihin, kun Lance Stroll oli huonovointinen. Myöhemmin Stroll todettiin koronapositiiviseksi.

Eristyksissä testinsä jälkeen ollut kanadalainen testattiin alkuviikosta negatiiviseksi, mutta varamies on kaiken varalta mukana viikonlopun Portugalin GP:ssä.

Racing Pointin tallipomo Otmar Szafnauer sanoi Autosportin artikkelissa, että Hülkenberg on matkustanut Portugaliin ja valmiina ajamaan, jos Strollin testi paikan päällä näyttäisikin positiivista.

– Kyllä, Nico on täällä. Luulen että myös muut tallit ovat tuoneet varakuskin mukaan ensimmäistä kertaa. Mielestäni se vain on järkevää, hän sanoi.

  Szafnauer uskoo, että aiemmin negatiivisen testin takia on epätodennäköistä, että Strollin testi olisi yhtäkkiä taas positiivinen.

  – En tunne asiaa hyvin, mutta mahdollisuus on pieni. Nico on täällä varotoimenpiteenä ja olen luottavainen sen suhteen, että Lance ajaa viikonlopun kilpailussa.

  F1-pomoja on kritisoitu siitä, että Strollia ei testattu välittömästi huonovointisuuden iskiessä Nürburgringillä. Hänen luultiin potevan flunssaa, kunnes kotona Sveitsissä koronatesti paljasti asian todellisen laidan.

  Tuurauskeikkoja on saksalaisella riittänyt, sillä aiemmin tällä kaudella Hülkenberg tuurasi Racing Pointin toista kuljettajaa Sergio Pereziä molemmissa Silverstonen radalla ajetuissa kilpailuissa niin ikään koronatartunnan takia.

  Hülkenberg on noussut autoon varamiehen paikalta jo kolmena viikonloppuna. Ensimmäiseen Silverstonen kilpailuun hän ei päässyt starttaamaan teknisten ongelmien vuoksi, mutta jälkimmäisessä kisassa hän ajoi maaliin seitsemäntenä.

  Kun Eifelin GP:ssä sijoitus oli kahdeksas, ”Hulk” on kerännyt yhteensä 10 MM-pistettä.

  Etenkin Eifelin GP sujui loistavasti, sillä Hülkenberg ampaisi kisaan viimeisestä lähtöruudusta. Vahvat tuurausesitykset ovat nostaneet hänet vahvasti mukaan ensi kauden kuljettajaspekulaatioihin. Huhuissa on pyörinyt jopa mahdollisuus paikkaan huipputalli Red Bullin kuljettajana.

  Portugalin GP ajetaan ensi viikonloppuna. Aika-ajo on lauantaina ja kilpailu sunnuntaina.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?