Näin F1-talli vastaa kuskiaan koskevaan koronakohuun – lääkäri ei nähnyt tarvetta testille - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Näin F1-talli vastaa kuskiaan koskevaan koronakohuun – lääkäri ei nähnyt tarvetta testille

Lance Stroll sairasti covid-19:n.

Lance Stroll kuvattuna Nürburgringillä.­

21.10. 18:57

Formula ykkösten Eifelin GP:stä Nürburgringillä sivuun joutunut Lance Stroll kertoi keskiviikkona sosiaalisen median kanavissaan antaneensa positiivisen koronavirusnäytteen sunnuntaina 11. lokakuuta.

Racing Pointin kanadalaiskuskilla todettiin koronavirus kisapäivänä. Hän oli kärsinyt vatsavaivoista jo ennen GP-viikonloppua, ja aika-ajopäivänä lauantaina Stroll jäi sivuun ja hänen korvaajakseen hälytettiin Nico Hülkenberg.

Strollin koronavirustartunta on herättänyt parranpärinää F1-piireissä, sillä hän ei lauantain oireilustaan ja kisasta vetäytymisestä huolimatta mennyt lauantaina koronavirustestiin vaan lensi sunnuntaiaamuna Sveitsiin ja kävi testissä vasta sitten.

Racing Point lähetti keskiviikkona tiedotteen, jossa se tallipäällikkönsä Otmar Szafnauerin suulla selittää tapahtumien kulkua.

– Lance kertoi vatsavaivoista Venäjän GP-viikolla ja antoi sittemmin useita negatiivisia koronavirusnäytteitä testeissä, jotka tehtiin FIA:n ja Racing Pointin protokollien mukaisesti. Hän antoi negatiivisen näytteen myös ennen Saksaan saapumista virallisessa Eifelin GP:n ennakkotestissä.

– Vatsavaivat palasivat lauantaina ja pakottivat Lancen jättäytymään pois kisasta ja pysymään motorhomessaan poissa varikolta. Hän konsultoi lääkäriä, joka ei uskonut oireiden viitanneen covid-19:een eikä ohjeistanut testin olevan pakollista. Tämän perusteella silloin ei ollut tarvetta informoida FIA:a sairauden tyypistä.

– Lance lensi sitten sunnuntaiaamuna kotiinsa Sveitsissä yksityiskoneella. Lance otti kotona koronavirustestin Racing Pointin testiprotokollan mukaisesti, jonka mukaan kaikki tallin jäsenet testataan GP:stä palaamisen jälkeen. Hän sai seuraavana päivänä tiedon positiivisesta testistä.

Stroll on testinsä jälkeen eristäytynyt Sveitsin säännösten mukaan kymmeneksi päiväksi. Kanadalaisen maanantaina tekemä koronavirustesti oli negatiivinen, joten hän on tallin mukana viikonlopun Portugalin Grand Prix’ssä.

Racing Point ilmoitti lisäksi, että tallin charter-koneella Englantiin palanneesta muusta henkilökunnasta ei ole löydetty koronavirustartuntoja. Tallin työntekijät on testattu niin heidän kotiinpaluunsa jälkeen kuin tällä viikolla uudestaan ennen viikonlopun Portugalin GP:tä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?