Kimi Räikkönen täyttää tänään 41 vuotta! Somessa onnitellaan piirroksin, animaatioin ja muisteluin - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkönen täyttää 41 vuotta! Some tulvii onnitteluista – Ferrarin synttäritoivotus aiheutti myös vinoilua italialaistallille

F1-sarjan ikänestorilla on lauantaina syntymäpäivä.

Kimi Räikköstä on muistettu monin tavoin.

17.10.2020 16:23

Suomalaiselle F1-konkarille Kimi Räikköselle satelee jälleen lämpimiä onnitteluita sosiaalisessa mediassa.

Viikko sitten juhlinnan syynä oli Räikkösen nouseminen historiatilastojen kärkeen F1-kisastarttien määrässä. Suomalaiselle viime sunnuntain Eifelin GP oli uran 323. kisastartti.

Tänään, eli lauantaina 17. lokakuuta, onnittelujen syy on tietenkin ”Jäämiehen” syntymäpäivä. Räikköselle tuli mittariin 41 ikävuotta.

Vuonna 2007 Ferrarilla maailmanmestaruuden voittanut Räikkönen ajaa F1-sarjassa 18. kauttaan. Hän debytoi sarjassa vuonna 2001 Sauber-tallissa. Sen jälkeen suomalainen on ohjastanut McLarenin, Ferrarin, Lotuksen, uudelleen Ferrarin ja kaksi viime kautta Alfa Romeon autoja. Väliin mahtuu myös kahden kauden mittainen seikkailu rallin MM-sarjassa.

Räikkösen nykyinen työnantaja Alfa Romeo onnitteli kuskiaan iloisella Kimi-piirroksella.

– Hyvää syntymäpäivää Kimi! Jäämies ja vuoden 2007 maailmanmestarimme täyttää tänään 41 vuotta, toivotti puolestaan Ferrari-talli.

Ferrarin twitter-tilillä lisäksi kyseltiin, mikä on formulafanien mielestä heidän paras ”Kimi-hetkensä”.

– Jättäkää hänet nyt rauhaan, hän tietää, mitä tekee syntymäpäivänään, tokaisi eräs Ferrari-fani viitaten Räikkösen klassikkovastaukseen tiimiradiossa Abu Dhabin GP:ssä 2012.

Osa innostui myös kettuilemaan Ferrarille muistuttaen, että Räikkönen on edelleen legendaarisen F1-tallin viimeisin maailmanmestari.

F1-sarjan virallinen Twitter-kanava puolestaan jakoi animaation, jossa kerrattiin Räikkösen uran vaiheet.

Twitter-käyttäjät muistelivat myös Räikkösen vuoden takaista vastausta Sky Sportsille. Tuolloin 40 vuotta täyttäneeltä Räikköseltä kyseltiin filosofisia mietteitä.

– Mitä sanoisit nyt sille Kimi Räikköselle, joka debytoi F1-sarjassa 21-vuotiaana? oli haastattelija udellut.

– En mitään. En puhuisi hänelle, oli kuulunut Räikkösen vastaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?