Nyt muuttui ääni kellossa: Ferrarin pomolta yllättäen toiveikas lausunto F1-tallin tilanteesta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Nyt muuttui ääni kellossa: Ferrarin pomolta yllättäen toiveikas lausunto F1-tallin tilanteesta

Ferrarin pieni päivityspaketti toi yllättävän suuren parannuksen kauden autoon.

Mattia Binotto yllättyi Ferrarin kehitysten toimivuudesta.­

16.10. 11:37

Pienet asiat voivat tehdä isoja muutoksia. Tämän sai huomata Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto, kun punaiset autot esiintyivät edukseen viimeisen kahden osakilpailun aikana.

F1-kauden suurin pettymys marssitti muutama viikko sitten Venäjän GP:hen autoonsa pienen päivityspaketin. Sen seurauksena auto on ollut sekä Sotshissa että Nürburgringillä selvästi nopeampi kuin surkeasti sujuneen loppukesän aikana.

– Emme odottaneet kovin suurta eroa vanhaan, Binotto ihmetteli Autosportille.

Autoon tehtyjen muutosten ei ollut tarkoitus saada aikaan merkittävää parannusta vaan lähinnä luoda parempi korrelaatio tallin näkemien tuulitunnelitulosten ja kisaviikonlopun tapahtumien välille.

Charles Leclerc oli Saksassa aika-ajon neljäs. Se kielii parantuvasta vauhdista.

– Nyt tulokset korreloivat paremmin tuulitunnelitulosten kanssa. Ja jotenkin se sitten tarkoittaa sitä, että menemme auton kehityksessä oikeaan suuntaan.

Binotto lupasi, että loppukauden aikana Ferrari tuo autoonsa vielä lisää päivityksiä. Niiden pitäisi auttaa vauhtia entisestään.

Leclerc haluaa puolestaan saada nyt selvyyden siihen, miksi hänen autonsa toimi niin vaisusti Nürburgringin varsinaisen kilpailun alussa ennen ensimmäistä varikkopysähdystä.

– Seuraavaksi on ymmärrettävä, miksi renkaat kuluivat niin nopeasti ensimmäisellä stintillä. Olen kaikkiaan tyytyväinen viikonlopun antiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?