Mercedes paljasti nyt, mitä Valtteri Bottaksen dramaattisessa keskeytyksessä tapahtui – talli pelkäsi rangaistusta - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mercedes paljasti nyt, mitä Valtteri Bottaksen dramaattisessa keskeytyksessä tapahtui – talli pelkäsi rangaistusta

Valtteri Bottas joutui keskeyttämään sunnuntaina Nürburgringillä, kun hänen autonsa hybridijärjestelmä petti.

Valtteri Bottaksen viikonloppu päättyi karmeaan pettymykseen.­

14.10. 23:21

Mercedeksen Valtteri Bottaksen F1-kisaviikonloppu Nürburgringillä päättyi harmilliseen keskeytykseen viime sunnuntaina.

Paalulta kilpailuun startanneen Bottaksen auto alkoi menettää tehoja 17. kierroksella, ja lopulta suomalaiselle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin kurvata varikolle ja jättää leikki kesken.

Mercedeksen päästrategisti James Wowles avasi autoon iskeneen teknisen vian ja keskeyttämispäätöksen yksityiskohtia tallin Youtube-kanavalla keskiviikkona julkaistussa videossa.

Wowles kertoi, että vikaa yritettiin korjata varikon uumenista heti kun Bottas ilmoitti autonsa tehojen puuttumisesta – mutta tuloksetta.

– Näimme datasta, että MGU-H-järjestelmä ja turbon ohjausjärjestelmä eivät toimineet niin kuin niiden olisi pitänyt. Yritimme tehdä muutamia muutoksia, jotka olisivat mahdollisesti herättäneet järjestelmän henkiin. Hän (Bottas) näppäili ohjauspyöränsä kautta koodin, jolla osan hybridijärjestelmästä olisi voinut palauttaa toimintaan, Wowles kertoi.

Bottaksen ja kisainsinöörien urakointi ei kuitenkaan auttanut: tehot eivät palanneet, ja Wowles totesi ymmärtäneensä silloin, että järjestelmä oli pettänyt lopullisesti.

Mercedes näkikin viisaimmaksi komentaa kuljettajansa varikolle, jotta Bottas ja tämän ajokki välttyisivät nähtyäkin pahemmilta jälkiseuraamuksilta.

Ripeää päätöstä edesauttoi se, että Mercedes oli vaihtanut sekä Bottaksen että Lewis Hamiltonin voimayksiköt ennen Nürburgringin kisaa jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Neljäs vaihto tietäisi rangaistusta.

– Päätimme pysäyttää auton, kun ymmärsimme ongelman johtuvan elektroniikasta. Mitä nopeammin auton pysäyttää tällaisessa tilanteessa, sitä vähemmän voimayksikköön syntyy tuhoa, emmekä saa siten myöskään lähtöruuturangaistusta, Wowles selitti videolla ja lisäsi tallin jatkavan vian syntyperän selvittämistä.

Kivulias keskeytys saattoi haudata Bottaksen viimeisimmätkin haaveet kuljettajien MM-tittelistä. Sunnuntaina voittanut Hamilton nimittäin karkasi jo 69 pisteen päähän suomalaisesta.

F1-kautta on ajamatta enää kuusi osakilpailua. Seuraava kilpailu on puolentoista viikon kuluttua Portugalin Algarvessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?