George Russell ei muistele pahalla Kimi Räikkösen kallista ajovirhettä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen kalliin virheen takia keskeyttänyt George Russell myönsi: ”Oli se turhauttavaa”

George Russellin Eifelin GP päättyi osumaan Kimi Räikkösen kanssa.

George Russell ei ollut katkera Kimi Räikkösen virheestä.­

14.10. 13:51

Williamsin George Russelin Eifelin GP loppui sunnuntaina kertarysäyksellä, kun Alfa Romeon Kimi Räikkönen osui pääsuoran päässä 22-vuotiaan brittikuljettajan kylkeen.

Russellin Williams pomppasi rajusti ilmaan osuman voimasta. Hän yritti vielä jatkaa kisaansa, mutta auto oli sen verran pahoin vaurioitunut, että nuorukainen joutui keskeyttämään.

Räikkönen sai tilanteesta kymmenen sekunnin aikarangaistuksen. Alkuviikosta tuntojaan purkanut Russell oli pettynyt tapahtuneeseen, muttei kiukutellut liikoja.

– Joskus kilvanajo on sellaista. Teemme kaikki parhaamme eikä se ole aina helppoa, mutta oli se turhauttavaa, koska auto tuntui hyvältä ja uskon, että olisimme voineet saada pisteitä, Russell pohti Motorsportin mukaan.

Russell ja Räikkönen taistelivat osumahetkellä kiivaasti sijoituksista Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa.

– Itse asiassa ohitin Sebastianin aiemmassa shikaanissa, mutta hän pysyi ulostulossa lähellä ja sai käyttää DRS:ää. Kimi oli hänen takanaan ja minä ulkopuolella. Jätin paljon tilaa, mutta luulen, että Kimi vain lukitsi renkaansa ja menetti hallinnan, Russell totesi.

Räikkönen itse ei kisan jälkeen turhia selitellyt, vaan antoi tilanteesta tavoilleen uskollisen pelkistetyn kuvauksen.

– Ei ole paljoa sanottavaa, osuimme toisiimme ja se siitä. Taistelimme kolmistaan, lukitsin takarenkaitani hieman, ajauduin sivuttain eikä sen jälkeen ollut paljoa tehtävissä, Räikkönen kertoi tilanteesta oman näkemyksensä F1:n virallisen nettisivuston mukaan.

Sitkeillä esityksillään heikolla Williamsin autolla kiitosta kerännyt Russell jatkaa yhä kauden ensimmäisten pisteidensä jahtaamista, mutta asennoitui Nürburgringin pettymykseen lähinnä filosofisesti.

– F1-autolla on helppo lukita renkaansa, etenkin kun seuraa toista autoa. Siitä tietenkin johtui, että hän ajautui leveäksi ja törmäsi minuun. Joten ei muistella pahalla, se on kilvanajoa, vaikka toki turhauttavaa minun näkökulmastani.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?