Lewis Hamilton ei ole vielä Michael Schumacherin rinnalla, sanoo Sebastian Vettel - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Hamilton vai Schumacher? Sebastian Vetteliltä selvä näkemys siitä, kumpi on kaikkien aikojen paras

Kuka on kaikkien aikojen paras kuljettaja? Keskustelu käy kuumana Lewis Hamiltonin 91:nnen voiton jälkeen.

Michael Schumacher ja Sebastian Vettel Saksan GP:ssä 2010.

14.10.2020 12:30

Michael Schumacher on paitsi Sebastian Vettelin sankari niin myös edelleen kaikkien aikojen paras kuljettaja. Ferrarilla viimeistä kauttaan ajavan Vettelin mielestä Lewis Hamilton ei hienosta saavutuksestaan huolimatta nouse vielä seitsenkertaisen maailmanmestarin rinnalle.

Hamilton voitti viime viikonloppuna Nürburgringillä ja nousi samalla Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen voittotilaston kärjessä. Molemmilla on nyt voittoja 91, ja brittikuski menee ennen pitkää saksalaisen ohi.

– Arvostan hänen saavutustaan todella paljon. Tuo numero (91) on sellainen, jota en koskaan uskonut kenenkään saavuttavan. On varmaa, että hän menee vielä ohi, Vettel sanoi Autosportille.

– Kaikesta huolimatta Michael tulee aina olemaan sankarini. Hänessä oli jotain sellaista, mitä en ole yhdessäkään toisessa kuljettajassa nähnyt.

Vettel tunnustaa toki, että Schumacher oli hänen idolinsa, eikä Hamilton koskaan olisi voinut ollakaan sitä, sillä he ajoivat aina vastakkain. 10–20 vuoden kuluttua asia voi olla toisin.

– Hänen luontainen ajotaitonsa oli jotain, mitä en ole koskaan nähnyt kellään muulla. Sen lisäksi hänen työmoraalinsa oli mieletön. Noiden kahden asian yhdistelmään kukaan muu ei ole pystynyt, Vettel ylisti Schumacheria.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel mitteli kuusinkertaisen mestarin Hamiltonin kanssa mestaruudesta parhaina Ferrari-vuosinaan, mutta ne ajat ovat kaukana takanapäin. Ensi kaudella Vettel ajaa Aston Martinilla. Hänet korvaa punaisen auton ohjaksissa Carlos Sainz.

Hamiltonin, Vettelin ja Schumacherin hegemonia on huima. Vuodesta 2000 lähtien, kun Schumacher voitti ensimmäisen mestaruutensa Ferrarilla, on vain neljä muuta kuljettajaa kuin edellä mainittu kolmikko voittanut maailmanmestaruuden: Fernando Alonso voitti kahdesti Renaultilla (2005, 2006), Kimi Räikkönen (2007), Jenson Button (2009) ja Nico Rosberg (2016) kaikki kertaalleen. Muut 15 2000-luvun mestaruutta ovat menneet Hamiltonille, Vettelille ja Schumacherille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?