Lewis Hamilton iski takaisin Jackie Stewartille ja teki lupauksen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-legenda Sir Jackie Stewart arvosteli Lewis Hamiltonia – brittikuski iski takaisin ja teki lupauksen: ”20 vuoden kuluttua...”

Lewis Hamilton antoi vastauksensa häntä viime viikolla kritisoineelle Jackie Stewartille.

Lewis Hamilton nappasi sunnuntaina Nürburgringilla uransa 91. osakilpailuvoiton.­

13.10.2020 14:29

Lewis Hamilton antoi kipakan vastaiskun häntä arvostelleille entisille F1-sarjan kuljettajalegendoille, etenkin 81-vuotiaalle Sir Jackie Stewartille, kirjoittaa The Guardian.

Hamilton, 35, nousi viime viikonloppuna Saksassa ajetun Eifelin GP:n myötä kaikkien aikojen voittotilastossa jaetulle ykköspaikalle Michael Schumacherin, 51, kanssa. Molemmat ovat nyt voittaneet 91 osakilpailua.

Jo ennen Eifelin GP:tä kolminkertainen F1-maailmanmestari Stewart väitti, etteivät Hamiltonin mestaruustittelit ja osakilpailuvoitot nosta häntä esimerkiksi Juan Manuel Fangion tai Jim Clarkin tasolle.

Stewartin mielestä tilastoilla ei ole vertailuja tehtäessä ratkaisevaa painoarvoa, koska viime vuosina on ajettu niin paljon kisoja. Lisäksi Hamilton hyötyy Stewartin mukaan turhan paljon Mercedeksen auton ylivoimasta.

– Minua kritisoivat monet ihmiset, erityisesti vanhemmat kuljettajat. En tiedä miksi. Ehkä jonain päivänä he pääsevät yli tästä, mutta minä kuitenkin kunnioitan paljon näitä legendoja, myös niitä, jotka jatkavat negatiivista puhetta. Pidän heitä edelleen suuressa arvossa, Hamilton totesi Guardianin mukaan.

Schumacher voitti urallaan seitsemän maailmanmestaruutta. Kuusi mestaruutta voittanut Hamilton nousee tällä kaudella mitä luultavimmin jakamaan myös tuota ennätystä.

Hamilton napauttaa The Guardianin mukaan, että toisin kuin Jackie Stewart, hän ei ryhdy koskaan kritisoimaan nuorempaa kuljettajasukupolvea, kuten Max Verstappenia, Lando Norrisia tai George Russellia.

– Voin luvata teille, että 20 vuoden kuluttua katsoessani taaksepäin, en aio mollata yhtäkään nuorta kuljettajaa, joka lyö läpi ja menestyy. Koska vanhana kuljettajana vastuuni on pitää valoa yllä ja rohkaista muita, Hamilton sanaili.

Renault’n Daniel Ricciardon (oik.) kanssa kuvassa jutteleva Sir Jackie Stewart on arvostellut rajusti Lewis Hamiltonia.­

Eifelin kisan jälkeen Hamilton sai tunteikkaan yllätyksen. Kesken tv-haastattelun Michael Schumacherin poika Mick Schumacher, 21, saapui ojentamaan Hamiltonille historiallisen suorituksen kunniaksi yhden isänsä käyttämistä kypäristä.

Hamilton johtaa nyt kauden 2020 MM-sarjaa 69 pisteellä ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta ja 83 pisteellä ennen Red Bullin Max Verstappenia.

Kisoja on jäljellä kuusi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?