F1-pomon kova väite – tietää jo, kuka on Kimi Räikkösen uusi tallikaveri: ”Se on erinomainen yhdistelmä” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomon kova väite – tietää jo, kuka on Kimi Räikkösen uusi tallikaveri: ”Se on erinomainen yhdistelmä”

Helmut Marko väittää tietävänsä Alfa Romeon ensi kauden kuljettajasuunnitelmat.

Räikkönen ja Schumacher toverillisissa tunnelmissa Monzassa 2018.­

12.10. 20:28

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko tunnetaan miehenä, joka ei pidä kynttilää vakan alla. Reteistä lausunnoistaan tunnettu mies tarjosi nyt näkemyksiään Alfa Romeon kuljettajatilanteesta itävaltalaisen tv-kanavan Sport1:n haastattelussa.

Markon mukaan jo aiemmin spekuloitu Kimi Räikkösen jatko pitää kutinsa. Tämän lisäksi tiedossa olisi kuskivaihdos. Antonio Giovinazzin tilalle on tulossa Mick Schumacher.

– Tiedämme, ketkä kuskit ovat markkinoilla, ja keiden kanssa käydään neuvotteluja. Tämän perusteella Mick Schumacher ajaa ensi kaudella Alfa Romeolla Kimi Räikkösen kanssa. Se on mielestäni erinomainen yhdistelmä, Marko kertoi kanavalle Kickerin mukaan.

21-vuotias Schumacher johtaa tällä hetkellä formula 2:n MM-sarjaa. Hän on legendaarisen Michael Schumacherin poika.

Mick oli Alfa Romeon mukana viime viikonloppuna Nürburgringillä. Hänen oli tarkoitus ajaa uransa ensimmäiset F1:n vapaat harjoitukset. Huono keli kuitenkin pakotti perumaan session.

Schumacher osallistui viime kisaviikonloppuun lopulta jonkinlaisena yllättäjänä. Hän palkitsi uransa 91:n voittonsa ottaneen Lewis Hamiltonin isänsä ajokypärällä. Palkinto johtui siitä, että voitto nosti britin tasoihin Schumacherin kanssa voittojen määrässä.

Mick Schumacher kuuluu Ferrarin kuljettajakehitysohjelmaan, ja Alfa Romeo on looginen aloituspaikka lahjakkuuden F1-uralle. Alfa Romeo on Ferrarin asiakastalli, samoin kuin amerikkalainen Haas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?