F1-legendan mielestä Lewis Hamilton ei ole paras - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-legendan mielestä Lewis Hamilton ei ole paras – perusteli terävästi ja nosti edelle muita nimiä

Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton vai joku ihan muu? Väittely parhaasta F1-kuskista käy kuumana.

Lewis Hamilton on kiistatta rattimiehiä, mutta onko hän kautta aikojen paras F1-kuljettaja?­

7.10.2020 13:37

Lewis Hamilton ei ole kautta aikojen paras F1-kuljettaja, eikä edes kaikista parhaiden joukossa. Näin kokee Jackie Stewart.

Kolminkertainen maailmanmestari Stewart, 81, sanoi Autosport-lehden mukaan Fast Lane podcastissa, etteivät Hamiltonin mestaruustittelit ja osakilpailuvoitot nosta häntä Juan Manuel Fangion tai Jim Clarkin tasolle.

Michael Schumacher on F1-historian menestynein kuljettaja seitsemällä maailmanmestaruudellaan ja 91 GP-voitollaan. Hamilton, 35, on jo aivan tuntumassa kuudella mestaruudellaan ja 90 GP-voitollaan.

Stewart totesi, ettei Hamiltonin tilastoilla ole vertailuja tehtäessä ratkaisevaa painoarvoa, koska viime vuosina on ajettu niin paljon kisoja.

– Nykyisin ajetaan 20 tai 22 kisaa vuodessa. Minun mielestäni Fangio ja Clark ovat kaikkien aikojen parhaita, jopa Ayrton Sennaa edellä. Mutta Fangion ja Clarkin aikaan väki ajoi 6–8 F1-kisaa vuodessa. He ajoivat kilpaa myös muissa kilpaluokissa kuten GT-luokassa, Stewart tuumi Fast Lane podcastin mukaan.

– Nykyisin paineita on vähemmän, Stewart jatkoi.

Jackie Stewart on legendaarinen mies F1-piireissä.­

Argentiinalainen Fangio nappasi 1950-luvulla viisi MM-titteliä. Skotti Clark puolestaan voitti kaksi maailmanmestaruutta 1960-luvulla ennen kuin kuoli 32-vuotiaana onnettomuudessa.

Fangion ja Clarkin menestysvuosina piti olla todellinen hurjapää, sillä autokilpailujen turvallisuus oli tuolloin niin sanotusti lapsen kengissä.

Stewart sanoi arvostavansa Hamiltonia, mutta totesi tämän saaneen ”melkein epärehellistä” etua Mercedes-Benzin ylivoimaisesta F1-ajokista viime vuosina.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?