Fernando Alonson mielestä Michael Schumacher oli parempi kuin Lewis Hamilton - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kumpi on parempi, Michael Schumacher vai Lewis Hamilton? Nyt lataa mielipiteensä Fernando Alonso

Fernando Alonso vertasi kahta suurmestaria saksalaisen Bild-lehden haastattelussa.

Fernando Alonso (keskellä) vertaili saksalaislehdelle uransa kovimpia kilpakumppaneita, Michael Schumacheria (vas.) ja Lewis Hamiltonia.­

2.10.2020 8:00

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari, ensi kaudella Renault-tallissa formulasirkukseen palaava Fernando Alonso vertaili saksalaisen Bild-lehden haastattelussa Michael Schumacheria ja Lewis Hamiltonia.

Vuosina 2005 ja 2006 maailmanmestaruudet Renault’lla voittanut espanjalainen ehti aiemmalla F1-urallaan taistelemaan voitosta lukuisia kertoja sekä ”Schumia” että Hamiltonia vastaan. Lisäksi Alonso oli Hamiltonin tallikaverina kaudella 2007, kun englantilainen debytoi F1-sarjassa McLarenilla.

Alonso, 39, totesi Bildille, että hänen mielestään Schumacher on kaksikosta kovempi.

– Nämä ovat eri aikakausia ja autot ovat erilaisella suorituskyvyllä varustettuja. Mutta muistan Michaelin kuskina, joka oli kaikista lahjakkain ja vaikea voitettava. Hänellä oli jotain extraa. Lewis on todella hyvä ja oman aikakautensa paras, Alonso analysoi.

Alonso muisteli etenkin kautta 2009, jolloin McLarenin Jenson Button voitti MM-sarjan ja Hamilton jäi viidenneksi.

– Hamilton ei voittanut mestaruutta McLarenilla, kun hän oli Jensonin tallikaveri. Mercedeksellä Nico Rosberg voitti mestaruuden. Schumacherille ei koskaan käynyt tuollaisia asioita. Hän voitti aina. Minun mielestäni Michael on edellä, kuului Alonson arviosta Schumacherista, jonka paluu F1-sarjaan Mercedes-tallissa vuosina 2010–2012 jäi vaisuhkoksi.

Schumacher, 51, on silti historian menestynein F1-kuljettaja seitsemällä maailmanmestaruudellaan ja 91 GP-voitollaan. Hamilton, 35, on kuitenkin jo lähellä: kuusi mestaruutta ja 90 kisavoittoa.

Alonso kertoi myös ymmärtävänsä Sebastian Vetteliä, joka on tuskaillut Ferrarin ratissa. Vettel jatkaa F1-uraansa ensi kaudella Aston Martinilla.

Neljä mestaruutta Red Bullilla voittanut Vettel siirtyi Ferrarille kaudeksi 2015 kovin odotuksin, mutta on sijoittunut punaisen paholaisen ratissa parhaimmillaan MM-sarjan kakkoseksi. Sama oli Alonson kohtalo Ferrarin ratissa kausilla 2010–2014.

– Se oli positiivinen kokemus, vaikka en voittanutkaan siellä mestaruutta. Uskon, että myös Sebastian on saanut Ferrarilta hienoja muistoja ilman mestaruuttakin. Me molemmat kuitenkin jäimme ilman oikeanlaista autoa ja riittävää teknistä suorituskykyä Ferrari-ajanjaksollamme, Alonso pohti Bildille.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?