Kuopiolaisen Merin, 23, piirtämä kuva Valtteri Bottaksesta lävähti miljoonien seuraamalle tilille – ”Ei oikein vieläkään tiedä, mitä ajatella” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kuopiolaisen Merin, 23, piirtämä kuva Valtteri Bottaksesta lävähti miljoonien seuraamalle tilille – ”Ei oikein vieläkään tiedä, mitä ajatella”

Meri Hyvärisen piirrokset ovat saaneet miljoonayleisön, kun teoksia ovat jakaneet niin Valtteri Bottas, Mercedeksen F1-talli kuin Lewis Hamiltonkin.

Kuopiolaisen Meri Hyvärisen Valtteri Bottaksesta piirtämänsä teos oli jaettu Mercedeksen F1-tallin virallisilla sosiaalisen median tileillä, Instagramissa ja Twitterissä.

29.9.2020 20:17

Kuopiolaisen Meri Hyvärisen Instagram-tilillä alkoi kova kuhina tiistaina iltapäivällä. Ilmoituksia ja tykkäyksiä sateli. Niin tapaa käydä, jos miljoonien seuraama Instagram-tili jakaa piirtämäsi teoksen ja mainitsee sen yhteydessä, kenen taiteilemasta teoksesta on kysymys.

Hyvärinen sai mieluisan yllätyksen, kun hän huomasi tiistaina, että hänen Valtteri Bottaksesta piirtämänsä teos oli jaettu Mercedeksen F1-tallin virallisilla sosiaalisen median tileillä, Instagramissa ja Twitterissä. Kuva sai hetkessä miljoonayleisön: Mercedeksellä on Instagramissa 5,4 miljoonaa seuraajaa, Twitterissä seuraajia on 2,7 miljoonaa.

Todellisuudessa Hyvärisen Instagram-tilillä oli käynyt kuhina jo pidempään, sillä ennen Mercedestä Bottas itse jakoi kuvan omilla some-kanavillaan. Bottaksella on Instagramissa 1,7 miljoonaa seuraajaa. Vajaassa vuorokaudessa Hyvärisen teos oli ehtinyt kerätä suomalaiskuskin tilillä 136 000 tykkäystä.

– Onhan se siistiä, että oma työ on päässyt näkymään tuollaisiin kanaviin. Ei oikein vieläkään tiedä, mitä ajatella. Etenkin tuo Mercedeksen jako tuntui isolta jutulta, Hyvärinen hämmästeli IS:lle tiistaina, muutaman tunti siitä, kun F1-talli oli julkaissut kuvan sometileillään.

Bottas ja Mercedes jakoivat sosiaalisessa mediassa alla olevan piirroksen, jonka Hyvärinen oli tehnyt suomalaiskuskin voiton kunniaksi viime viikonlopun Venäjän GP:n jälkeen.

Hyvärinen, 23, on koulutukseltaan graafinen suunnittelija ja piirtänyt pienestä pitäen. Nyt hän tekee kevytyrittäjänä graafisen suunnittelijan töitä ja niiden ohella omia piirroksiaan. Instagramista on tullut hyvä julkaisualusta teoksille, joita hän tekee Photoshopia ja piirtopöytää käyttäen.

– Se on käytännössä kuin paperille piirtäisi, mutta kuva tulee digitaalisena näytölle, Hyvärinen kertoo.

Hyvärisen Instagram-tilillä julkaistuissa töissä F1 on erityisen hyvin edustettuna. Bottaksen lisäksi piirroksiin on tallentunut iso joukko muitakin F1-kuskeja: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Lando Norris, Daniel Ricciardo...

Formuloiden lisäksi Hyvärinen on tehnyt muitakin urheiluaiheisia piirroksia.

– Itselleni kaikkein läheisin laji on jääkiekko, mutta formulat on laji, jota tykkään kaikkein eniten piirtää, Hyvärinen sanoo.

Meri Hyvärisen F1-aiheiset piirrokset ovat saaneet paljon huomiota.

Tiistain kaltaiset Instagram-kuhinat ovat Hyväriselle jo tuttuja, sillä esimerkiksi Valtteri Bottas on aiemminkin jakanut hänen töitään some-kanavillaan. Hyvärisen mukaan kohteliaaksi tiedetty suomalainen on kohtelias myös Instagram-etiketin kanssa.

– Hän aina kysyy, että voiko laittaa kuvan jakoon ja kiittelee, jos on hyvä kuva.

Hyvärisen teokset ovat päätyneet myös kuusinkertaisen F1-maailmanmestarin Lewis Hamiltonin silmiin; brittikuski jakoi parisen viikkoa sitten Hyvärisen piirroksen Instagramin Tarinat -osiossa. Hyvärisen omalla tilillä olevasta kuvasta löytyy myös Hamiltonin tykkäys.

Hamiltonilla on Instagramissa huikeat 20,1 miljoonaa seuraajaa.

– On siistiä saada niitä (piirroksia) omalle tilille näkymään, mutta sitten kun tuollainen jakaa sen vielä laajemmalle yleisölle... onhan se hienoa!

Lewis Hamilton jakoi alla olevan kuvan Instagramissaan. Kuva on osa Hyvärisen Past meets present -sarjaa.

Formuloilla on tunnetusti intohimoinen ja kansainvälinen fanikunta. Tämä on näkynyt myös Hyvärisen saamassa palautteessa.

– Huomaa, kun tekee jostain tietystä kuskista, niin tietyt fanitilit innostuvat niistä. Olen saanut hirveästi viestejä ja positiivisia kommentteja ja kaikkea mahdollista. Ne kannustavat tosi paljon.

Somehuomio on tuonut myös työmahdollisuuksia.

– Tulee paljon yhteydenottoja tilaustöistä, Hyvärinen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?