Mersu pyysi suomalaistoimittajalta apua F1-kuski Kimi Räikkösen kaatokännin selittelyssä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mersu pyysi suomalaistoimittajalta apua Kimi Räikkösen kaatokännin selittelyssä – uutuuskirja kertoo Hangon kompuroinnin taustat

McLaren-Mercedes tarvitsi apua Heikki Kullalta Bildin painostuksessa.

Kimi Räikkönen on viihtynyt Hangossa juhannuksen 2003 jälkeenkin. Tässä hän osallistuu gorillapuvussa (kesk.) venekisaan 2007 taiteilijanimellä James Hunt.­

29.9.2020 19:03

Heikki Kullan tällä viikolla ilmestyneessä uutuuskirjassa Kimi Räikkösestä kerrotaan myös episodista, joka tapahtui, kun McLaren oli laajalevikkisen saksalaisen bulevardilehden Bildin hampaissa nuoren suomalaiskuskin väitetyn juhannustörmäilyn jälkeen.

Kulta kertoo Iceman - Kimin matkassa -kirjassaan (readme), kuinka McLarenin moottoritoimittaja Mercedes kutsui toimittajan Magny-Coursin radalla tiloihinsa 2003 ja pyysi tältä apua, kun Seiska oli sitä ennen kertonut nuorten tähden keikahtaneen umpihumalassa luksusjahdin yläkannelta pari metriä alemmas Hangon venesatamassa.

McLaren-Mercedes yritti ensin vaieta juhannusjupakasta, mutta kun Bild uhkaili repivänsä tapauksen auki isoin kirjaimin, saksalaisen autovalmistajan oli pakko reagoida.

Mercedeksen urheilujohtaja Norbert Haug pyysi Kultaa puhumaan Bildin toimittajalle. Tämä teki työtä käskettyä ja kertoi Bildille, että ”melkein kaikki suomalaiset ovat maistissa juhannuksena – myös urheilijat” ja jatkoi ettei ”Kimi niin paljon viinaksia tarvitse, kun on jo ihan eri ihminen ja paljon riehakkaampi kuin selvin päin”.

Kun Bildin juttu sunnuntaina ilmestyi, Kulta huomasi epäonnistuneensa suomalaistapojen selvityksessä. Otsikko kuului nimittäin: ”Ryyppäsikö Kimi itsensä ulos mestaruustaistelusta?”

F1-toimittajan yllätykseksi Haug oli kuitenkin tyytyväinen Kullan apuun.

– Hämmästykseni vain kasvoi, kun Haug kiitteli minun pelastaneen mitä pelastettavissa oli. Mestaamisen sijasta hänen mielestään juttu tarjoili ymmärrystä nuoren miehen sensaatiokäytöksestä. Kiitokset tuntuivat yltäkylläisiltä, Kulta kirjoittaa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?