Kimi Räikkönen poistui mestaruusjuhlistaan ikivanhalla Ladalla - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Näin Kimi Räikkönen juhli MM-titteliään Sao Paulon yössä – bileet päättyivät ikivanhan Ladan takapenkille

Kimi Räikkönen ei lähtenyt aikanaan mestaruusjuhlista kotiin limusiinilla – päinvastoin.

Kimi Räikkönen nautti mestaruudesta vuonna 2007 Brasilian GP:n jälkeen.

29.9.2020 0:01

Kun Kimi Räikkönen varmisti maailmanmestaruutensa Brasilian GP:ssä lokakuussa 2007, mestaruusjuhlat alkoivat Ferrarin yksityistilaisuudessa Sao Paulon sydämessä herrasmiesten ratsastuskerholla.

Näin osaa kertoa paikalla ollut pitkän linjan F1-toimittaja Heikki Kulta uutuusteoksessaan Iceman – Kimin matkassa (readme).

Puolen yön hujakoilla Räikkönen, Kulta ja kisainsinööri Chris Dyer jatkoivat matkaansa Red Bullin isännöimään kauden päätösbankettiin yökerhoon.

Paikkaa alettiin sulkea aamuviiden jälkeen. Räikkönen ja Kulta joutuivat taksijonon hännille.

– Kimillä kärsivällisyys ei siinä kohtaa kestänyt ja hän ehdotti, että eiköhän oteta siinä pihalla hyljätyltä näyttänyt ruosteinen mopo vai kevytmoottoripyörä, mikä lie. Neuvoin kuitenkin, että parempi odottaa. Kyllä sieltä vapaa autokin vielä tulisi, Kulta kirjoittaa teoksessaan.

Lopulta taksi saapui. Se oli ikäloppu Lada.

Heikki Kulta kuvattuna vuonna 2019.

– Kimi löysi siinä vielä McLaren-aikojensa mekaanikon, jonka esitteli Elvikseksi. Ja tietenkin hän kutsui kaverinsa taksiimme. Niinpä me kolme sitten ahtauduimme Ladan takapenkille. Mekaanikko istahti vasempaan laitaan, Kimi siihen keskelle ja minä oikealle puolelle. Kuluneesta penkistä törröttänyt jousi näkyi keskeltä kankaan läpi ja taisi painaa suoraan Kimin ahteriin. Oli se varsinainen mestaruuskyyti hotellille, Kulta kertoo.

Ympyrä tavallaan sulkeutui, sillä Räikkösellä oli nuorena venäläinen Lada. Sitä hän remontoi kavereidensa kanssa.

– Normaalisti megatason maailmantähdet liikkuvat limusiineilla. Meitä mestaruusyöstä hotelliin oli kitkuttamassa varmaan yhtä vanha itäauto, millä Kimi pikkupoikana oli aloittanut autoharrastustaan kotonaan Espoossa, Kulta kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?