Lewis Hamilton sai rangaistuksen, joka ei tullut yllätyksenä Mercedekselle - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mercedeksellä osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta: ”Emme tajunneet, miten kauas hän aikoi mennä”

Mercedeksen johtavan insinöörin Andrew Shovlinin mukaan pilttuussa osattiin odottaa Lewis Hamiltonin rangaistusta.

Lewis Hamiltonilla oli Sotshissa vaikea viikonloppu.

28.9.2020 19:57

Lewis Hamilton oli formula ykkösten Venäjän GP:n jälkeen vihainen mies. Kuusinkertainen maailmanmestari ei sulattanut helpolla ennen Sotshissa ajettua kisaa saamiaan kahta viiden sekunnin aikarangaistusta.

Osakilpailun tuomariston mukaan Hamilton ei tehnyt lähtöharjoituksiaan niille määrätyssä paikassa varikon portilla vaan myöhemmin varikon ulostulotiellä.

– Olen aika varma, että kukaan ei ole koskaan saanut kahta viiden sekunnin aikasakkoa mistään näin naurettavasta, Hamilton kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Myös Mercedeksen tallipomo Toto Wolff kyseenalaisti Hamiltonin saamat rangaistukset kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Mercedeksen johtava insinööri Andrew Shovlin sen sijaan myönsi, että saksalaistallin pilttuussa osattiin pelätä rangaistusta, kun he näkivät, missä Hamilton suoritti harjoituksensa.

– Lewis kysyi, voisiko hän mennä vähän pidemmälle. Emme ihan tajunneet, kuinka kauas hän aikoi mennä. Emme nähneet ensimmäistä starttia, mutta kun näimme toisen, tajusimme että tuomaristo ei pidä tästä, Shovlin kertasi Crash-sivuston mukaan.

Hamilton teki lähtöstarttinsa hieman pidemmällä varikon ulostulotiellä kuin muut kuljettajat – konsultoituaan sitä ennen talliaan ja saatuaan kisainsinööri Pete Bonningtonilta myöntävän vastauksen siihen, että asia on ok.

– Emme pitäneet sitä vaarallisena. Kun ottaa huomioon, että ohjeissa puhuttiin radan oikeasta puolesta varikkosuoran jälkeen, ajattelimme että se saattaa olla tarpeeksi epämääräistä, jotta selviämme pelkällä puhuttelulla. Kun näimme auton aseman, ei ollut täysi yllätys, ettei siitä pidetty, Shovlin totesi.

Kaksi aikasakkoa vaikeuttivat entisestään Hamiltonin voittotaistelua, joka koki kolauksen jo lauantaina. Brittitähti joutui käyttämään pehmeitä renkaita aika-ajon toisessa osiossa ja pilasi mahdollisuutensa optimaaliseen rengasstrategiaan kilpailussa.

Hamilton ajoi Sotshissa kolmanneksi, mutta johtaa MM-sarjaa yhä 44 pisteellä ennen kauden toisen voittonsa ottanutta tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?