Mika Salo vastaa Lewis Hamiltonin syytöksiin: ”Täyttä p****a” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Mika Salo vastaa Lewis Hamiltonin syytöksiin: ”Täyttä p****a”

Mika Salo ei pitänyt Lewis Hamiltonin puheista.

Mika Salo vastasi Lewis Hamiltonin väitteisiin.

27.9.2020 17:48

Sunnuntain Venäjän GP:n suurin puheenaihe oli Lewis Hamiltonin viiden sekunnin aikasakot, jotka veivät englantilaiselta mahdollisuuden ajaa voittoon.

Hamiltonin aikasakot (5+5) tulivat hänet tekemistään harjoituslähdöistä ennen kilpailun starttia, kun autot lähtivät varikkosuoralta kohti lähtöruudukkoa.

Britti kommentoi kisan jälkeen rangaistuksiaan kitkerästi: hän piti rangaistuksiaan naurettavina ja jopa väitti, että kilpailutuomaristo ”yrittää pysäyttää hänet”.

Venäjän GP-tuomariston kuljettajajäsen Mika Salo vastasi Ilta-Sanomien puhelinsoittoon kisatuomariston toimistosta, jossa hän oli yhä yli tunti kisan päättymisen jälkeen.

Salon vastaus Hamiltonin puheisiin oli yksinkertainen:

– Täyttä paskaa. Ei pidä mitenkään paikkaansa. Kaikille on samat säännöt, Salo linjasi.

Mersun tallipomo Toto Wolff oli hänkin rangaistuksista erimielinen ja kommentoi omassa lehdistötilaisuudessaan kansainväliselle F1-medialle IS mukaan lukien, että kisajohdon ohjeistuksessa ei kerrota riittävän selkeästi, missä kohtaa harjoituslähtöjä saa ottaa.

Wolff sanoi, että ”race directors notesissa” todetaan vain, että uusintalähdöt pitää tehdä varikonportin valojen oikealta puolelta.

Salon mielestä ohjeistus ei jätä tilaa tulkinnalle.

– On se ihan selkeää. Hamilton teki starttinsa radan puolelta ja vieläpä kahteen kertaan, Salo sanoi.

Jälkimmäisen harjoitusstarttinsa Hamilton teki lähes varikon ulostulon päättävän valkoisen viivan kohdalta, Salo kertoo.

Sen takia toisen rangaistuksen virallinen syy oli, ettei Hamilton ajanut sääntöjen vaatimalla tavalla tasaista vauhtia lähtöruudukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?