Valtteri Bottas oli ohittaa Lewis Hamiltonin jo F1-kisan lähdössä – paljasti kuitenkin erikoisen ongelman: ”En nähnyt, jotain oli visiirissäni” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Bottas oli ohittaa Hamiltonin jo F1-kisan lähdössä – paljasti kuitenkin erikoisen ongelman: ”En nähnyt, jotain oli visiirissäni”

Valtteri Bottas otti Lewis Hamiltonia kiinni MM-pisteissä.

Valtteri Bottas tyylitteli voittoon Venäjällä.

27.9.2020 16:20

Venäjän GP Sotshissa päättyi suomalaisjuhliin. Maamme-laulu pärähti soimaan Valtteri Bottaksen voiton kunniaksi kello 16.01 Suomen aikaa, kun Bottas oli ehtinyt kilpailussa maaliin ennen Red Bullin Max Verstappenia ja Mercedes-tallikaveriaan Lewis Hamiltonia.

Ennen samppanjaseremonioita Bottas puhui uhmakkaasti sekä tiimiradioon että kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

– On taas hieno hetki kiittää kriitikkojani... Keitä asia koskeekaan: haistakaa v***u! Bottas intoili tiimiradiossa.

Bottas tuli viimeisenä paikalle virallisiin haastatteluihin, mutta oli hieman tiimiradiota maltillisempi. Puheesta oli kuitenkin aistittavissa uusiutunut itseluottamus.

– Ei minua huolestuttanut (Verstappen) missään vaiheessa. Tiesin, millaisia tilaisuuksia kisan aikana aukeaa. Koskaan ei pidä luovuttaa. Hieno päivä, Bottas sanoi.

Suomalainen kiilasi hollantilaisen edelle lähdössä ja yritti heti perään ärhäkästi Hamiltonista ohi. Epäonnistuneesti.

– Yritin päästä ohi, mutta en nähnyt tilanteessa kunnolla kun jotain oli visiirissäni. Tiesin kuitenkin, että minulla on pitkä kisa edessä, kun lähdin keskikovilla renkailla liikkeelle.

Hamilton joutui kisaan pehmeillä renkailla ja se antoi suomalaiselle alussa pienen edun. Lopulta Mersujen järjestyksen sinetöi Hamiltonin saama 10 sekunnin aikasakko kahden starttiharjoitusrikkeen vuoksi ennen kilpailua.

– Tämä voitto antaa lisää itseluottamusta. Hienoa ottaa voitto, siitä on taas vähän aikaa. Nyt pitää säilyttää tämä vire. Otin vähän Lewisia kiinni. Kisoja on vielä jäljellä, ja jatkan taistelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?