Valtteri Bottas hävisi Lewis Hamiltonille yli 0,6 sekunnilla – kaksi asiaa antaa toivoa voittokamppailuun - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Valtteri Bottas hävisi Lewis Hamiltonille yli 0,6 sekunnilla – kaksi asiaa antaa toivoa voittokamppailuun

Valtteri Bottas muistutti, että kolmosruutu on hyvä lähtöpaikka. Lisäksi hän pääsee Sotshin F1-kisaan keskikovalla renkaalla – toisin kuin Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas kuvattuna Sotshin F1-radalla lauantaina.­

26.9. 16:47

Mercedeksen Valtteri Bottas jäi Venäjän GP:n aika-ajoissa kolmanneksi.

Bottas on perinteisesti ollut vahva Sotshin olympiapuistossa, mutta nyt hän jäi peräti 0,652 sekuntia tallitoveristaan Lewis Hamiltonista. Väliin kiilasi Red Bullin Max Verstappen.

– Vauhti on näyttänyt hyvältä läpi viikonlopun ja oli sitä myös 1. ja 2. aika-ajo-osiossa. Löysin lisää kolmannessa mutta muut löysivät enemmän, Bottas kommentoi Stoffel Vandoornen ratahaastattelussa.

– Täällä on aika herkkää renkaiden kanssa. Ensimmäisellä vedollani ne olivat liian kylmät. Toisesta en tiedä. En vain päässyt kovempaa.

Bottas ei ollut erityisen pettynyt kolmanteen ruutuun. Hän muisteli ”tietävänsä, mitä kävi”, kun hän aikoinaan eli 2017 lähti kolmosruudusta. Silloin Bottas nousi heti lähtökiihdytyksessä kärkeen ja otti uransa avausvoiton.

– Itse asiassa starttipaikkani on aika hyvä, ja minulla on myös oikeat renkaat, Bottas sanoi.

Bottas pääsee kisaan keskikovilla renkailla, kun taas Lewis Hamilton joutuu starttiin pehmeillä kumeilla. Aika-ajojen 2. osio määrää kärkikymmenikön renkaat kisan starttiin, ja Hamilton joutui siinä lopulta käyttämään pehmeitä renkaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?