Stefano Domenicali, 55, on F1-sarjan uusi toimitusjohtaja – toiminut aiemmin muun muassa Kimi Räikkösen tallipäällikkönä - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikkösen entinen pomo on F1:n uusi toimitusjohtaja

F1-sarjan johtajana vuodesta 2017 on toiminut yhdysvaltalainen Chase Carey.

Stefano Domenicali on ennestäänkin tuttu mies F1-piireissä.­

25.9. 17:21

Italialainen Stefano Domenicali, 55, on F1-sarjan uusi toimitusjohtaja.

Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa 2021. Siihen asti toimitusjohtajana jatkaa yhdysvaltalainen liikemies Chase Carey, joka aloitti pestissä tammikuussa 2017.

Domenicali tunnetaan autourheilumaailmassa etenkin Ferrarin entisenä pomona. Hän työskenteli italialaistallissa eri tehtävissä vuodesta 1991 vuoteen 2014.

Ferrarin tallipäällikkönä Domenicali työskenteli 2008–2014, joten F1-kuljettajista muun muassa Kimi Räikkönen tuntee mainiosti sarjan uuden toimitusjohtajan.

– Olen innoissani, että voin palata F1-organisaatioon ja urheiluun, joka on ollut aina osa elämääni. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään tallien, promoottorien, sponsoreiden ja muiden kumppanien kanssa, jotta voimme kehittää F1-sarjaa entisestään, Domenicali hehkutti F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Domenicali (keskellä) ehti toimia myös Kimi Räikkösen tallipäällikkönä Ferrarilla. Kuva vuodelta 2009.­

Formula 1 -sarjan oikeudet omistaa yhdysvaltalainen mediajätti Liberty Media.

– Olemme iloisia, että voimme toivottaa Stefano Domenicalin tervetulleeksi F1-sarjan johtoon. Stefano tuo mukanaan arvokasta kokemusta Ferrarin F1-tiimistä ja myös laajemmin autoteollisuudestä hänen työskenneltyään Audin ja Lamborghinin leivissä, totesi Libery Median toimitusjohtaja Greg Maffei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?