F1-asiantuntija töni Kimi Räikköstä jo eläkkeelle – nyt takki kääntyi salamannopeasti: ”Hän on fantastinen kuljettaja” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-asiantuntija töni Kimi Räikköstä jo eläkkeelle – nyt takki kääntyi salamannopeasti: ”Hän on fantastinen kuljettaja”

F1-asiantuntija Davide Valsecchi ei ymmärrä, mistä Kimi Räikkönen on saanut uutta tulta häntänsä alle.

Davide Valsecchi ylistää Kimi Räikköstä.­

21.9. 21:21

Sky-kanavan F1-asiantuntija Davide Valsecchi hehkuttaa Kimi Räikkösen tämän hetkistä tasoa podcastissa F1 Nation.

Italialaisen ex-autourheilijan takki on kääntynyt kesän mittaan, sillä hän kertoo ajatelleensa alkukaudesta, että Räikkönen on tullut vanhaksi ja uransa päähän.

– Sitten Räikkönen vain heräsi – en tiedä miten. Hän suorittaa todella hyvin tällä hetkellä. Hän on fantastinen kuljettaja. Neljän viime viikonlopun aikana Räikkönen on ollut lähtöruudukon viiden parhaan kuskin joukossa, Valsecchi kehuu.

Kimi Räikkönen sai ylistystä osakseen.­

Hän huomauttaa, että Räikkönen sijoittui paremmin kuin ainakin toinen Ferrarin kuskeista niin Barcelonassa, Spassa, Monzassa kuin toissa viikonloppuna Mugellossakin.

– Mugellossa Räikkönen suorastaan tuhosi Ferrarit. Hän oli nopea, aggressiivinen ja vihainen. Kuulitteko, miten hän huusi insinöörilleen tiimiradiossa? Se oli täydellistä, Valsecchi fiilistelee.

Valsecchi, 33, käytti Räikkösen suorituksesta Toscanan GP:ssä myös sanoja ”fantastinen” ja ”uskomaton”. Hän oli erityisen vaikuttunut siitä, miten suomalaiskuski pystyi kaaoskisan lopussa repimään eroa molempiin Ferrareihin.

Lopputuloksissa Räikkönen oli yhdeksäs, Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin välissä. Ilman viiden sekunin aikasakkoa hän olisi lyönyt kummatkin. Se oli kova suoritus Alfa Romeon autolla, joka lähtökohtaisesti kuuluu suorituskyvyltään alempaan kastiin.

Alkukaudesta Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi oli vielä paikoin suomalaista nopeampi. Tähänkin on tullut entistä selkeämpi muutos.

– Giovinazzi ei pärjää tämän tasoista Kimi Räikköstä vastaan ja hän takeltelee pahasti. Lisäksi talli ja Giovinazzi keskustelevat näinä aikoina hänen sopimuksensa uusimisesta, joten hän ei ole fantastisessa tilanteessa.

Valsecchi uskoo, että jos Räikkönen päättää jatkaa uraansa ensi kauteen, tarkoittaa se Giovinazzin uran loppua Alfa Romeolla. Ferrarin kuskiakatemian lupauksista Mick Schumacher, Robert Shwarzman ja Callum Ilott ovat esittäneet vahvoja otteita F2:ssa. Schumacherin uskotaankin olevan lähellä paikkaa Alfa Romeolla ensi kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?