Yrittääkö Lewis Hamilton saada vain lisää miljoonia viivyttelyllään? Mersun pomo ärähti jo sopimusneuvotteluista - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Yrittääkö Lewis Hamilton saada vain lisää miljoonia viivyttelyllään? Mersun pomo ärähti jo sopimusneuvotteluista

Mercedeksen Toto Wolff ilmoitti tiukan takarajan Lewis Hamiltonin jatkosopimuksen syntymiselle.

Toto Wolff (oik.) asetti Lewis Hamiltonin sopimusneuvotteluille takarajan.­

19.9. 19:29

Formula ykkösten MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavan Lewis Hamilton ensi kauden sopimusneuvottelut ovat yhä kesken.

Hamilton on ajanut F1-sarjaa viime vuodet mielin määrin hallinneella Mercedeksellä vuodesta 2013 saakka.

Siinä missä brittitähden tallikaveri Valtteri Bottas sopi ensi kaudesta Mercedeksen kanssa jo elokuun alussa, Hamiltonin osalta kontrahtia ei ole vielä kuulunut.

Nyt tallipomo Toto Wolff on antanut ykköstykkinsä sopimusneuvotteluiden maaliin saattamiselle tiukan takarajan.

– Sen täytyy tapahtua tämän kauden aikana. Uutta vuotta ei voi aloittaa tietämättä, mikä kuljettajakokoonpanomme on, Wolff paalutti Channel 4:n haastattelussa planetf1-sivuston mukaan.

Erityisen huolissaan Wolff ei kuitenkaan Hamiltonin sopimustilanteesta sano olevansa. Hän vakuuttaa olevansa melko varma, että Mercedeksen ratissa nähdään ensi kaudellakin tutut kuljettajat.

– Tämä kausi on ollut niin intensiivinen, että meillä ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa istua kunnolla päiväksi alas yhdessä, koska välipäivinä haluaa palautua, Wolff selitti.

Elokuussa Hamilton perusteli viivyttelyä uuden sopimuksen värkkäämisessä yleisellä maailmantilanteella: miljoonista neuvottelu tuntuu epämukavalta samalla kun koronapandemia ajaa valtavia ihmismassoja työttömäksi joka puolella maailmaa.

– Kun ajattelee, miten moni ihminen maailmassa on menettänyt työpaikkansa ja ihmisiä, jotka ovat nyt työttömiä, isosta sopimuksesta neuvotteleminen ei tunnu maailman tärkeimmältä asialta. Asialta, johon minun pitäisi käyttää aikaani juuri nyt, Hamilton sanoi tuolloin Yahoo Sportsin artikkelissa.

Loputtomiin ei Mercedekselläkään jakseta odottaa ”kultapojan” ratkaisua.

– Pidämme asiat melko rentoina. Jossain vaiheessa olemme jo sanoneet, että meidän täytyy istua alas, kaivaa kolme vuotta vanha sopimuspaperi esiin ja pohtia, miten haluamme muuttaa siitä, Wolff totesi.

F1:n MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Venäjän GP:llä. Hamilton johtaa kuljettajien mestaruustaistelua 55 pisteen erolla Bottakseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?